Har du travlt? Tag en helikoptertaxa

Helikoptertaxa'en kan flyve fra København til Århus på en time  Foto: Morguefile.com
Helikoptertaxa’en kan flyve fra København til Århus på en time
Foto: Morguefile.com

Vi har travlt og med kun 24 timer i døgnet, er der ingen tid at spilde, hvis man skal nå noget vigtigt i den anden ende af landet.

Selvom Danmark er et lille land, kan det god tage lang tid at komme fra København til Århus med toget eller bilen. Selv med flyet kan turen til lufthavnen med sikkerhedstjek blive lang. Men med en helikoptertaxa kan du komme fra København til Århus på en time.

Brugen af helikoptertaxa’er flyver i vejret
Helikoptertaxa’er er ikke noget nyt fænomen, men både salget af private helikoptere og brugen af helikoptertaxa’er er steget de seneste år. John Martin Winther Andersen, pilot og daglig leder i helikopterfirmaet Danish Fly, mærker godt den stigende popularitet.

– For fire år siden fløj vi måske en enkelt tur med en person fra A til B. I dag er det stadig en niche, men jeg kan se, at det er et voksende område. Vi har fløjet omkring 20 ture indtil videre i år, siger han.

Læs også: Cykeltaxafirmaer: Kommunen har ødelagt vores forretning

Og selvom antallet ikke er enormt vidner det stadig om, at befolkningen er ved at få øjnene op for den hurtige transportmulighed, mener John Martin Winther Andersen.

– Der er sket en udvikling. Der er flere og flere, især i charterdelen, der får øjnene op for det.

Helikoptertaxa’erne bliver både brugt når firmaer og erhvervspersoner har travlt, men helikopterne bliver også brugt til bryllupper, charterture til et rejsemål og for at se landet fra oven.

Info om en helikoptertaxa-tur

  • Helikopterne R44, som flyver de fleste helikopterture kan flyve 240 km/t
  • En rejse fra København til Århus tur-retur koster omkring 13.000
  • En rundtur over København koster omring 650 kroner

Det er hurtigheden, der gør forskellen
John Martin Winther Andersen har et godt eksempel på, nødvendigheden af at kunne tage en hurtig helikopter:

– En dirigent, jeg fløj med, havde en koncert i Århus og en koncert i Roskilde. Der var halvanden times mellemrum, og den eneste måde, det kunne lade sig gøre på, var at blive fragtet i helikopter, siger han.

John Martin Winther Andersen mener både, at der er tid at spare på jorden og i luften når man flyver helikopter.

– Vi kan lande over alt, når vi flyver kommercielt. Folk behøver ikke at komme ud til en lufthavn for at komme af sted, siger han.

Der er mange fordele ved at tage helikopteren. En af dem er, at man kan komme præcist til og fra et sted. Hvis man altså har et forretningsærinde.

Læs også: Politiet advarer mod nyt pirattaxa-trick 

 Plads til hele holdet
Samtidigt er der heller ikke den pladsmangel, som der kan være i en bil. Der findes nemlig helikoptere med plads til op til 18 personer, så hele fodboldholdet kan komme med.

Der findes omkring otte firmaer i Danmark, der flyver både lange ture til boreplatforme og vindmøller, men også korte ture for private og folk, der skal på ferie.