Herlev Hospital går cykel-amok i maj

Cykelbillede
Foto: Cyklistforbundet/Mikkel Østergaard.

De mange kollegaer fra Herlev Hospital vil være nemme at genkende på vejene til årets ”Vi cykler til arbejde” 2013. De kommer til at køre med matchende cykeltrøjer, og det har måske fået flere til at være med på idéen.

– Vi har fået designet vores eget logo, der siger ”Vi cykler for Herlev Hospital”, og der er ingen tvivl om, at får man deltagelsen betalt og en cykeltrøje oveni, så har det givetvis lokket flere nye med, siger Annette Precht-Sparre, velfærdskonsulent på Herlev Hospital.

Vi cykler til arbejde 2013
Hvad: Kollegaer over hele landet cykler til og fra arbejde
Hvornår: 1-31 maj.
Hvem: Cyklistforbundet står bag kampagnen.
Hvorfor: For at fremme sundhed, motion og cyklisme

1165 medarbejdere på Herlev Hospital har indtil videre tilmeldt sig. Annette Precht-Sparre er glad for den store tilmelding.

– Det svarer til hver fjerde medarbejder, og det er en stigning på 81 procent siden sidste år, siger Annette Precht-Sparre og fortsætter,

– Sidste år havde vi 642 deltagere, og det er sådan set en meget fin deltagelse. Vi udgør faktisk halvdelen af samtlige ”Vi cykler til arbejde”-deltagere i Herlev Kommune. Men nu har vi da virkelig sat rekorder.

Cykeltjek og konditest
Inden kampagnen går i gang d. 1 maj, kan kollegaerne både give cyklen og konditionen et tjek.

– Vi har gratis cykeltjek op til cykelkampagnen og vi har tilbud om konditest før og efter cykelkampagnen. Det er alt sammen noget vi gør for at sætte fokus på den bæredygtige transport af medarbejderne og selvfølgelig også en sundere transport, siger Annette Precht-Sparre og fortsætter,

Det styrker den sociale kapital blandt medarbejderne. Det er en aktivitet man kan være fælles om.
Annette Precht-Sparre, velfærdskonsulent på Herlev Hospital

– Vi har været certificeret som cykelvenlig virksomhed siden 2009, så vi har faktisk, takket være nogle ildsjæle blandt personalet, haft meget fokus på cykling de sidste par år.

Bæredygtig transport
”Vi cykler til arbejde” kampagnen er kun én ud af mange sunde og bæredygtige tiltag Herlev Hospital er med i. Herlev Hospital har siden januar samarbejdet med Bispebjerg, Frederiksberg og Glostrup Hospital om mere bæredygtig transport. Et af tiltagene er kollegakørsel.

– Vi har fået oprettet et hospitalssite inde på Gomore.dk, hvor folk kan finde en køremakker blandt deres egne kollegaer. Vi ved, at folk helst vil køre med nogen, de har en relation til og som de betragter som kollegaer. Det ikke er alle og enhver, der kommer ind i ens bil, siger Annette Precht-Sparre.

Læs også: Motionskampagne skal skabe gode cykelvaner

Herlev Hospital laver også forskningsbaseret sundhedstjek på 5 testpiloter, der kører på elcykler i 3 måneder. Det er blandt andet for at bevise, at der sundhedsmæssigt er noget at hente ved at cykle, men der er også andre gevinster ved cyklingen, blandt andet mindre trængselsproblemer.

– Bare det at 5 folk parkerer deres bil i 3 måneder og cykler i stedet for, sparer hospitalet for 600 bilture ind og ud af matriklen. Så selvom det kun er 5, er der meget at hente bare i C02 besparelse, siger Annette Precht-Sparre.

”Vi cykler til arbejde” kampagnen er startskuddet for mange kollegaer til at komme op på stålhesten igen, og det er ikke kun en bedre kondition man kan få ud af det.

– Det styrker den sociale kapital blandt medarbejderne. Det er en aktivitet man kan være fælles om. Det kan være rigtig svært i en travl hverdag, at få folk til at melde sig til sociale aktiviteter, men at skabe aktiviteter omkring det vi i forvejen gør eller skal, som for eksempel at transportere os, giver rigtig god mening, siger Annette Precht-Sparre.

Læs også: Dine hår skal rejse sig i lyskrydset