Aarhus Universitetshospital forkorter ventetid markant

Aarhus Universitetshospital har forkortet ventetiden markant.Foto: Region Midtjylland
Aarhus Universitetshospital har forkortet ventetiden markant.
Foto: Region Midtjylland

Du skal nu vente kortere tid, hvis du skal undersøges på Aarhus Universitetshospital. Region Midtjylland investerede sidste år 11 millioner kroner i kortere ventetid på undersøgelse og behandlingstilbud, og det har nu givet pote.

Vi er begyndt at strømline vores udredningsforløb, og det har haft god effekt.
Claus Thomsen, lægefaglig direktør på Aarhus Universitetshospital

På Medicinsk Endokrinologisk Afdeling har man eksempelvis hyret ekstra personale og udvidet arbejdstiden, fortæller ledende overlæge Else Vestbo, i en pressemeddelelse fra Region Midtjylland.

– Vi fik indrettede to ekstra skanningsrum, ansatte to ekstra bioanalytikere, og personalet arbejdede om aftenen og om lørdagen, indtil vi havde fået ventetiden ned under en måned, siger hun.

Styr på udredningen

For at forkorte ventetiden for patienter på Aarhus Universitetshospital har man blandt andet oprettet en task force-enhed bestående af hospitalets lægefaglige direktør og de forskellige centerchefer.

Læs også: Læge: IT-fejl kan koste menneskeliv.

Task-forcen har speedet udredningens-tiden op, så den tid der går, fra patienten henvender sig hos egen læge, og til hospitalet tilbyder en behandling, nu er under en måned.

– Vi er begyndt at strømline vores udredningsforløb, og det har haft god effekt. På en lang række områder er ’puklen’ af patienter, der venter ud over 30 dage, ved at være væk, siger Claus Thomsen, lægefaglig direktør på Aarhus Universitetshospital, i en pressemeddelelse.

Effektivt samarbejde

Et af de initiativer, som også har gavnet udredningstiden, er samarbejde på tværs af hospitalerne i Region Midtjylland.

På det gynækologiske område udnytter man eksempelvis kapaciteten på hospitalsenhederne i Horsens og Randers til at forkorte udredningstiden i regionen.

Selvom ventetiden altså forkortes på en række afdelinger, er der stadig for lang ventetid på blandt andet urinvejskirurgisk afdeling.

Det skyldes, at den begrænsede personalekapacitet presses af, at Aarhus Universitetshospital skal behandle kræftpatienter fra hele Region Midtjylland.

Det var i dag ikke muligt at få en kommentar fra Aarhus Universitetshospital om, hvornår man forventer, at udredningstiden på urinvejskirurgisk afdeling når et tilfredsstillende niveau.