Hillerød er trådt ud af FC Helsingørs skygge – “Vi er blevet storebror”

FC Helsingør indtager sidstepladsen i NordicBet Ligaen, inden de lørdag møder Hillerød Fodbold. Foto: Andreas Birkebæk

På lørdag mødes de to nordsjællandske rivaler FC Helsingør og Hillerød Fodbold. For bare seks år siden lå de to klubber to rækker fra hinanden. FC Helsingør spillede dengang i Superligaen, mens Hillerød Fodbold boltrede sig i landets tredjebedste række, 2. divison. Derfor har rivaliseringen mellem de to klubber aldrig været et tema, men det virker altså til at være ændret nu. Hillerøds cheftræner, Christian Lønstrup, mener også, at der rent sportsligt er sket et skift i det nordsjællandske, hvor Hillerød Fodbold nu er blevet storebror.

Hvis man kigger på vores trup, og de resultater vi har haft mod dem og stillingen i tabellen, virker det til, at vi er blevet storebror.
Christian Lønstrup, træner i Hillerød Fodbold

I dag spiller begge hold i landets næstbedste række, NordicBet Ligaen.

FC Helsingør har altid været storebror

Mads Schilder Hussing, der er forsideredaktør og journalist hos Sjællandske Medier, har i mange år fulgt begge klubber som sportsjournalist. Ifølge ham har man i FC Helsingør aldrig regnet Hillerød Fodbold for det helt store.

– Helsingør har altid været storebror, og Hillerød har ikke engang været en lillebror med to års forskel, men en efternøler, der er kommet langt efter, siger han.

I denne sæson ligger Hillerød øverst i NordicBet Ligaens kvalifikationsspil, hvorimod Helsingør ligger nederst med otte point op til overlevelse. NordicBet Ligaens kvalifikationsspil består af de seks dårligst placerede hold i rækken, som kæmper om at undgå de to nedrykningspladser.

Stillingen i NordicBet Ligaens kvalifikationsspil:

  • 1. Hillerød Fodbold 33 point
  • 2. B.93 29 point
  • 3. AC Horsens 28 point
  • 4. HB Køge 21 point
  • 5. Næstved 20 point
  • 6. FC Helsingør 13 point

Kilde: DBU

Ifølge Mads Schilder Hussing er det svært at tro på for FC Helsingør-fansene, at Hillerød Fodbold ligger til at klare sig bedre end FC Helsingør.

– Helsingør-fansene ser det som surrealistisk. De ser Helsingør som en forholdsvis hæderkronet klub, som har ligget i divisionerne mange gange. På den anden side er der Hillerød, som første gang kom i divisionerne for fem-seks år siden, siger han.

Læs også: I nordsjællandsk fodboldklub baner oprykning vej for udvikling: »Det er fantastisk vigtigt«

– Det virker til, at vi er blevet storebror

Hillerød Fodbolds cheftræner Christian Lønstrup anerkender også, at FC Helsingør i mange år har været storebror. Han mener dog til gengæld, at man målt på flere parametre godt kan sige, at rollerne er blevet byttet om.

– Hvis man kigger på vores trup, og de resultater vi har haft mod dem og stillingen i tabellen, virker det til, at vi er blevet storebror, siger han.

Christian Lønstrup har som spiller været en profil i FC København, og han har tidligere været træner for FC Helsingør fra 2013 til 2018, hvor han var med til at føre klubben op i Superligaen i 2017. Derfor er der også mere på spil end bare 3 point for ham.

– Der er specielt meget på spil, fordi de ligger og lider, og de har ikke vundet en fodboldkamp i cirka otte måneder. Vi skal ikke være det hold, der ændrer på det. Det er også min gamle klub, og hvis jeg skal nævne nogle klubber, jeg gerne vil slå, så ligger Helsingør i hvert fald i top tre, siger han.

Hillerød Fodbold vil ikke være det hold, der taber til FC Helsingør. Foto: Andreas Birkebæk

– Det er godt for fodbolden

Hos FC Helsingør mener træner Àlvaro Santos, der ligesom Lønstrup er tidligere FC København-spiller, at det er godt for fodbolden, at de to klubber kan kæmpe mod hinanden.

– Hillerød har kvalitet, og det er godt for fodbolden og for hele regionen. Det er positivt, at der findes to klubber, der kan kæmpe mod hinanden med respekt, siger han.

Selvom kampen selvfølgelig betyder lidt ekstra, og han forventer et hårdt lokalopgør, er det ifølge Àlvaro Santos også vigtigt for klubben at slutte sæsonen godt af.

– Kampen betyder selvfølgelig en lille smule ekstra, og jeg forventer et hårdt derby. Ingen af os trænere eller spillere er tilfredse med situationen, men vi vil give alt for at få en bedre afslutning på sæsonen, siger han.

Kampen mellem FC Helsingør og Hillerød Fodbold fløjtes i gang lørdag kl. 18:30 på Helsingør Stadion.

Sådan gjorde vi: Journalisten så, at FC Helsingør og Hillerød spiller mod hinanden på lørdag, og begge klubber ligger i Nordsjælland. Kilderne er ringet op telefonisk.