iPad Mini er landet

Ganske som ventet har Apple i dag præsenteret iPad Mini, på 7,9 tommer. Tablet‘en til 2599 kr. (med 16 GB), så dagens lys foran en amerikansk ’intimpresse’. Pressemødet startede 10 am. i »California Theater« i San Jose – kl. 19.00 dansk tid.

 

iPad Mini fås i sort og hvid og kan købes med Wi-Fi eller Wi-Fi og 4G/3G. Det nye æble kommer med Apple’s nye laderstik, kaldet Lightning”, og den har kamera på begge sider. Apple lover dobbelt så god ydeevne – til den samme pris i iPad Mini, der blot er 7.2 mm tyk. Batterilevetiden vil være 10 timer, som vi kender det fra 2. og 3. generations iPad.

 

Den nye ultra-tynde tablet skal konkurrere med bl.a. Googles tablet Nexus7, der ramte de danske butikker d. 5. oktober med et prisskilt på 200 dollars, eller ca. 1.200 kr., hvilket er 1300 kr. billigere end den nye iPad Mini.

 

Skeptiske Apple-fan

Der findes mange Apple-tilhængere i DK, én af dem er Simon Boas på 25, der læser Journalistik på RUC. Han ejer en iPhone 4S og en Macbook Pro, men er ikke videre begejstret for iPad Mini:

   ”Det er en luksusgode, som man egentlig ikke har behov for. Det ville udelukkende være for at spille på den, ” siger han til Netavisen.

 

   Ajdan Adem på 21, der studerer Erhvervsøkonomi på CBS, har heller ikke armene over hovedet. Han har købt iPhone 3, 4 og snart iPhone 5, men ser ikke den store fidus med iPad Mini:

   ”Jeg forstår ikke konceptet, det ville være det samme som en mobil. Flere af mine venner synes det er åndssvagt, og det ville heller ikke give mening for mig. Det er noget lort, men hvis jeg skulle købe én 7 tommer tablet, ville jeg vælge den billigste, ” fastslår han over for Netavisen.

 

Skyen kan spare dig mange penge

Før du køber eller bestiller iPad Mini så overvej, hvor meget plads du har brug for. Du kan spare mange penge ved at vælge en model med mindre hukommelse.’Cloud-computing’ er på alles læber, og hos Apple er der også stor fokus på deres ’iCloud’, som

er en online tjeneste, der kan synkronisere filer på tværs af dine enheder. Således er hele dit musikbibliotek eller dokumenter tilgængeligt, uanset hvor du befinder dig.

  

 

iPad Mini kan bestilles fra på fredag

Danskerne kan bestille iPad Mini allerede fra på fredag, men den lander først i Danmark d. 2. november.

Det er værd at bemærke at lanceringen sker to dage før, at Microsoft præsenterer deres længe ventede konkurrent til iPad – Surface”.

   Den forhenværende direktør, Steve Jobs, var i mod et produkt i størrelse med iPad Mini, som han mente ville være ”dead on arrival” (død ved ankomst), men nu tager Apple kampen op med de andre små tablets på markedet.

 

Se også:

Detaljer om iPad Mini vælter ud

Apple skyder iPad event i gang 

Google klar med iPad konkurrent  

Her er Microsofts iPad dræber 

 

Kilder:

www.apple.com

http://www.engadget.com/2012/10/23/apple-ipad-mini-liveblog/