Lejre Kulturhus melder udsolgt koncert med Love Revolution Gospel Choir

Love Revolution Gospel Choir vil gennem musikken sprede kærlighed og følelsen af fællesskab. Foto: Jan Palle.

Mens luften sitrer af forår, bliver luften tæt og fuld af forventning, når gospelkoret Love Revolution spiller i kulturhuset Domus Felix lørdag den 15. april. Her fyldes salen til bristepunktet med 120 gæster, mens nummeret Bless the Lord skal blæse showet i gang.

Næstformanden i Domus Felix, Marianne Witzel, glæder sig over opbakningen til arrangementet. Hun mener, at »kulturmusklen stadig skal masseres lidt« efter corona og fremhæver, at de lokales initiativer er en afgørende del af udviklingen.

– Det, der fylder huset op, er når lokale kræfter tager initiativ til at planlægge arrangementerne. Det er det, vi så gerne vil have, siger Marianne Witzel.

Og det er ikke tilfældigt, at Love Revolution kommer til Lejre Kommune. Tilflytteren Iben Plesner synger selv i koret, og hun så det som en mulighed for at sprede musikglæden.

Fakta om Love Revolution Gospel Choir 

  • Koret består af 50 sangere
  • Optagelse i koret sker gennem en tretrins auditionprøve
  • Koret synger mest funky, moderne gospel samt pop- og gospelklassikere
  • Koret skiftede navn i 2023, men har sunget sammen i 15 år
  • Dirigent Kathrina Brunnstrøm har arbejdet med gospel i Danmark siden 1980’erne
  • I 1980’erne var der kun 2 rytmiske gospelkor i Danmark

Kilde: loverevolution.dk, Kathrina Brunnstrøm

– Koret holder til i København og spiller flest koncerter der. Arrangementet var derfor en anledning til at komme ud i den nære provins, siger Iben Plesner.

I spidsen for Love Revolution står Kathrina Brunnstrøm som dirigent. Hun oplyser, at koret både er nået til udlandet og har optrådt til DR’s juleshow. Alligevel er de ikke blevet for store til provinsen.

– Vi vil meget gerne spille meget mere lokalt. Det handler ikke kun om, at spille de store steder, det handler lige så meget om at komme tæt på folk og krybe helt ind i hjertekulen, siger Kathrina Brunnstrøm.

Læs også: Hjemmekoncerter leverer livemusik i krisen

Et kor på mission 

Love Revolution vil med sine moderne og funky gospeltoner skabe mere end blot god stemning blandt publikum. Det garvede kor har sunget sammen under dirigenten Kathrina Brunnstrøm i 15 år, men nu har de sat sig for en ny mission. Koret vil gøre en forskel ved at sprede budskabet om kærlighed og sammenhold.

– Vi vil gerne møde verden på en anden måde. Vi vil skille os ud fra andre gospelkor ved at være en kærlighedsrevolution, siger Kathrina Brunnstrøm.

Kathrina Brunnstrøm oplever til koncerter alt fra store tårer til dansede forsamlinger. Hun mener, at det særegne ved gospelmusikken er følelsen af fællesskab – noget de fleste savner efter corona. Der kan hun mærke, at budskabet når igennem til publikum.

– Folk bliver glade og får lyst til at feste. Men vi kan også mærke, at vi med musikken kan gøre en forskel. Folk får noget med hjem, som de kan bruge i deres liv, siger Kathrina Brunnstrøm.

 

Sådan gjorde vi: Jeg fandt koncerten på kulturhusets hjemmeside. Jeg kontaktede arrangøren Iben Plesner og næstformand i Domus Felix, Marianne Witzel, for info om afviklingen af arrangementet og viden om kulturhuset. Jeg kontaktede derefter dirigenten Kathrina Brunnstrøm i Love Revolution Gospel Choir for information om koret.