Hjemmekoncerter leverer livemusik i krisen

 

Gry Colding Ebbesen fra MoonBee. Foto: Anna Jarmolowicz

Verden skriger i øjeblikket på fysisk samvær og sociale møder. Men faktisk har vi længe manglet nærvær, mener Anne Dvinge, der er grundlægger af og CEO i firmaet Low-fi, som arrangerer hjemmekoncerter.

– Jeg oplevede selv en frustration over, at folk så koncerter gennem deres mobiltelefon eller stod og snakkede i baren. Men Low-fi er også skabt ud fra en idé om, at den tid, vi lever i, hvor alle er konstant på, og folk har svært ved at koncentrere sig, kræver, at vi nogle gange bliver bedt om at sætte os ned, bare være til stede og lytte, siger hun.

Info om Low-fi

Low-fi blev lanceret i 2018 af grundlægger og CEO Anne Dvinge.

Low-fi skaber forbindelse, så værter og musikere kan arrangere hjemmekoncerter.

Ifølge Low-fi, sikrer firmaet, at kunstneren får mest muligt i indtjening.

Silja Rós er én af de musikere, der har forelsket sig i hjemmekoncerterne.

– Jeg elsker at spille intime koncerter, fordi jeg føler mig forbundet med publikum på et dybere niveau, og jeg tager mig bedre tid til at fortælle de lyttende om historierne bag mine sange, skriver hun i en mail til Netavisen.

Læs også: Lær at gå til klassisk koncert 

Silja Rós er glad for, at Low-fi har givet mulighed for at spille til koncerter under fornuftige forhold under corona-krisen.

Efter at have udsat et par koncerter valgte hun at afholde en Low-fi-koncert med de nødvendige restriktioner.

– Low-fi har tilbudt alle mulige sikre måder, hvorpå vi kunne holde fast i at optræde. De har tilbudt online-koncerter, udendørs lokationer og begrænset antal billetter til arrangementerne, skriver Silja Rós.

– Og man kunne mærke, hvor meget folk havde savnet at lytte til live-musik. Live-musik er så godt for sjælen, skriver hun.

Og Silja Rós er ikke den eneste, der oplever den specielle forbindelse, som opstår, når et mindre publikum og en kunstner mødes til en anderledes koncertoplevelse.

– Efter min første Low-Fi koncert gik det op for mig, at det rum, man går ind i til den slags intimkoncerter, er noget helt andet og ganske særligt. Det er muligt at være mere personlig og åbne op for ens sangskrivning og invitere folk indenfor i ens musikalske univers, hvilket i sidste ende giver nogle hjertevarmende oplevelser, skriver Gry Colding Ebbesen fra bandet MoonBee.

Silja Rós. Foto: Shamir

Gode vilkår for musikerne

Foruden den  intime atmosfære anfører Low-fi også, at man med en billet til en af firmaets koncerter støtter kunstneren mere direkte.

– Low-fi er et forsøg på at skabe en transparent og demokratisk musikkultur, hvor dem, der laver musikken, også er dem, der får mest og først, forklarer Anne Dvinge.

Og det virker attraktivt på musikerne.

– Der var en reel mulighed for at tjene penge som upcoming-kunstner, hvilket nærmest er umuligt på livescenen i Danmark. Mange spillesteder betaler ikke upcoming musikere i andet end mad og drikke, skriver Gry Colding Ebbesen.

Læs også: Danske musikere hylder Leonard Cohen

 

Sådan gjorde vi: Journalisten undersøgte, hvad mulighederne var for at gå til koncerter trods restriktioner. Vi faldt over det anderledes koncept Low-fi og undersøgte, om de stadig afviklede deres koncerter med restriktioner, samt hvad musikere og deltageres oplevelse var. Vi interviewede derefter stifter Anna Dvinge og to musikere, som har benyttet sig af Low-fi.