Ole Madsen, der er redaktør af medlemsbladet ’ØLentusiasteN’ for Danske Ølentusiaster og ølanmelder på Ekstra Bladet, giver ikke meget for smagen af Tuborgs julebryg:
”Den er lige så interessant som en liter letmælk – nej, nærmere skummetmælk.”
Han mener dog ikke, at snebajeren er helt uden kvalitet:
”Teknisk er Tuborgs julebryg en 100 procent fremragende øl, kunstnerisk er den til gengæld dybt kedelig. Og hvis det ikke var for alt det hype omkring den, var den mere flygtig tøsne end hvid jul.”
Ølentusiaster har i morgen deres ”egen” J-dag, fortæller Ole Madsen, der ikke bryder sig om den massive markedsføring omkring snebajeren:
”ØJ-dag er Ølentusiasternes J-dag, som alternativ til J-dagen, fordi vi synes, der er meget mere end Tuborg. Der er omkring 200 forskellige, danske julebryg på markedet, så hvorfor skal den ene øl tage opmærksomheden?”
Øl til hr. og fru Danmark
Kritikken kommer ikke som den store overraskelse for kommunikationsdirektør i Carlsberg Jens Bekke:
”Når man er ølentusiast, vil man gerne have noget, der er meget specielt. Men danskerne har nogle forskellige præferencer. De fleste kan bedst lide sådan noget som Tuborg julebryg og lidt mere letdrikkelige øl, og så er der nogen, der gerne vil have det meget tunge og specielle.”
Han mener, at Ole Madsen burde indse, at der er forskel på danskerne og acceptere, at nogen godt kan lide noget andet, end det han godt kan lide.
”Jeg synes man skal skelne. Det er to forskellige ting og begge ting har deres plads. Ølentusiasterne kan bedst lide de meget specielle øl, og hr. og fru Danmark kan bedre lide det andet, og derfor er det godt at vi laver begge dele,” siger Jens Bekke.
Han mener ikke, at ølentusiasternes pendant til J-dag, ville være der, hvis ikke det var for den oprindelige J-dag:
”ØJ-dag ville ikke være noget som helst, hvis man ikke havde J-dag. Vi havde oprindeligt J-dag om torsdagen, men flyttede den til fredag, fordi vi blev kritiseret, da de studerende ikke kom i skole dagen efter. De andre holder den så stadigvæk om torsdagen og vil gerne lave den, som en modpol til os, og det har vi det fint med.”
Læs også: