Politiet sætter ind mod påskebranderter

 

Politiet øger trafikkontrollen i påsken. Foto: politi.dk
Politiet øger trafikkontrollen i påsken. Foto: politi.dk

I de kommende helligdage er der mange danskere, der skal rundt til diverse påskefrokoster-og måske have en lille én. Men med både påskebryg og snaps indenfor vesten er det ikke bare farligt, men også dybt ulovligt at køre bil hjem. Derfor har politiet sat ind med ekstra trafikkontrol i påsketiden.

-Fra tirsdag den 26. marts til mandag den 1. april gennemfører politiet en landsdækkende trafikkontrol med særligt fokus på hastighedsovertrædelser og spiritus- og narkotikakørsel.

fremgår det af politiets facebook side. De tilføjer, at de især holder øje med hastighedsovertrædelser i starten og slutningen af ferien og spirituskørsel på selve helligdagene.

Læs også: Sikker Trafik: Pas på motorcyklerne

Lad bilen blive hjemme

Vicepolitikommisær Vagn Jensen fra Københavns Vestegns Politi fortæller, at spirituskørsel er et problem i påsken:

-Danskerne tager jo til sammenkomster, hvor de drikker. Samtidig kommer de måske også til at køre lidt for hurtigt. Derfor laver vi en landsdækkende indsats med kontroller af både hastighed og spiritus.

Ifølge ham er der kun en ting at gøre, hvis man vil være sikker på at komme helskindet hjem og undgå hak i kørekortet:

-Lad være med at drikke. Simpelthen.

Regler for spirituskørsel

I Danmark må man køre med en promille på højest 0,5. Det svarer til en øl på 33 cl eller et glas vin på 12 cl. Hvis du bliver taget med en promille på mere end 0,5 i blodet, så risikerer du en bøde og fratagelse af kørekortet. Men det er kun ved første overtrædelse. Sker det igen, vil du få en fængselsstraf. Bøden og fængselsstraffen afhænger af promillens størrelse. Du kan læse mere om reglerne og om, hvor lang tid det tager at forbrænde alkohol på sikkertrafik.dk