Pristest: Delebiler er fire gange dyrere i København

Delebiler spreder sig i Danmark
Foto: Everystockphoto

Mange bilister kan spare penge ved at bruge en delebil fremfor at eje deres egen bil. Men om det kan betale sig at dele, kommer an på, hvor i landet du bor.

Den seneste pristest lavet af siden Mikonomi.dk viser nemlig, at delebiler i Københavnsområdet er meget dyrere, end det er i resten af landet. Testen omhandler de tre største delebilsfirmaer DriveNow, GreenMobility og Tadaa!

DriveNow og GreenMobility eksisterer kun i København, mens Tadaa! kun opererer på Fyn og i Jylland.

Og de to Københavnerselskaber topper listen, som de dyreste af de tre udbydere. Især når det kommer til minutspris, er der en stor forskel. DriveNow og GreenMobility har nemlig en fast minutspris på fire kroner, mens  minutsprisen hos Tadaa! ligger på en krone.

Læs også: Ekspert delebiler vil fortsat være en parentes i miljøregnskabet

Den store forskel betyder, at en københavnsk kunde må betale op til 240 kroner for en times kørsel, mens jyske og fynske delebilister slipper med 60 kroner hos Tadaa!

Får lyst til at droppe delebiler

Prisforskellen falder ikke i god jord hos de københavnske delebilister.

– Når jeg hører sådan noget, giver det mig lyst til at droppe delebiler helt, siger Caspar Madsen, som er studerende på DTU.

Også Niklas Meyer, som er hyppig bruger af delebiler, er utilfreds med prisforskellen.

– Jeg synes ikke, at det er helt rimeligt, at det foregår på den måde. Der burde være de samme priser over hele Danmark, siger han.

Sådan gjorde journalisten: Journalisten fik sin ide igennem en pressemeddelse. Alle kilder var telefonisk.