Professionel MMA-fighter fortæller om fortid i ny bog

Mikkel Kjer Parlo gjorde comeback i lørdags efter at have været ude med en knæskade i 18 måneder. Hans nye bog ”Bæstet” er allerede på gaden. Foto: Mikkel Parlo
Mikkel Kjer Parlo gjorde comeback i lørdags efter at have været ude med en knæskade i 18 måneder. Hans nye bog ”Bæstet” er allerede på gaden.
Foto: Mikkel Parlo

Mikkel Parlo er blot 25 år og er dansk Mixed Martial Arts-atlet, som kæmper på højt niveau i Bellators mellemvægt division. Han udgiver i samarbejde med Gyldendal bogen ”Bæstet”, der fortæller, om sin udvikling gennem livet, sin vej til Las Vegas og ambitionerne om at blive verdens bedste.

Det har været benhårdt at skrue tiden tilbage i forbindelse med udgivelsen af bogen, fortæller Mikkel Parlo. Der har været mange gamle ting oppe og vende; også de dårlige. I bogen optræder nogle ting, som nok vil chokere de fleste, fortæller Mikkel Parlo.

Mikkel Parlo var en vild dreng som barn, der havde svært ved at sidde stille. Samtidig kæmpede han med tourettes syndrom og havde ofte tendens til at ryge i slagsmål.

Mikkel Parlo fik øjnene op for sporten meget tidligt. Han var omkring 14 år, da han første gang stiftede bekendtskab til sporten. Han fik dog beskeden om, at han var for ung og skulle vende tilbage, når han blev 15. Et år efter starter han med en baggrund som kickbokser.

Forord til bogen “Bæstet” er af citat fra Mikkel Parlo:

Alle mennesker har brug for en retning i livet. MMA blev min retning i livet. Min identitet. Så er jeg noget. Det er ligesom en religion for mig, og det må også være derfor, at folk bliver dybt religiøse. Ellers kan livet være meget uoverskueligt, for hvorfor fanden er vi på denne her jord, og hvad laver vi, og hvad skal vi gøre? Der er mange spørgsmål for mennesket. De spørgsmål har jeg også stillet mig selv, men jeg fandt svaret. Jeg ville være verdensmester. Det er min vej frem.
Mikkel Parlo, professionel MMA-kæmper

MMA er en fuldkontakt sport, som indeholder et bredt omfang af teknikker. Mange af de teknikker, som anvendes i sporten, stammer fra andre traditionelle kampsportsgrene, eksempelvis boksning og judo. MMA er i dag den hurtigste voksende sport i verden.

Læs også: Heltetræning skal danne børn og unge

Tæt forhold til manager

Fakta om kampsporten MMA:

  • Mixed Martial Arts (MMA) er en kampsport med få regler. Udøveren kæmper med slag, spark, brydetag eller kast (som i judo). Udøveren skal bære tandbeskytter, skridtbeskytter og godkendte MMA-handsker.
  • Der kæmpes i tre eller fem omgange af fem minutters varighed. Point gives for MMA teknikker som slag/spark, effektiv lås osv. Der gives minuspoint for usportslig optræden.
  • De fleste MMA-udøvere har baggrund i en eller flere af disse kampsport: Boksning, brydning, jiu-jitsu, muay thai, kickboxing, taekwondo og judo.
  • Sporten kritiseres for at være for voldelig, men tilhængere forsvarer den med, at der er færre skader blandt udøverne end i sportsgrene som fodbold og boksning.

Kilde: Gyldendal

Mikkel Parlo har et tæt bånd til sin manager, som også er hans far. Det kan være svært at finde ud af, hvornår Christian Kjer agerer far, og hvornår han agerer manager, da linjerne godt kan viskes ud indimellem, siger Mikkel Parlo. Det er en proces, som de begge har lært af igennem årene.

Mikkel Parlos far, Christian Kjer, der tidligere har haft sit eget ejendomsmægler firma, er vant til at have flere bolde i luften. Han hjælper Mikkel Parlo med at holde styr på sponsorer, regnskab, promotion, kontakter og sørger ligeledes for, at der sker de rigtige ting.

– Jeg kan ikke tænke på noget menneske, jeg kender, der kan udfylde så mange roller som ham, fortæller Mikkel Parlo.

Læs også: Sport med til at hive udsatte unge væk fra gaden 

Comeback for Mikkel Parlo

Mikkel Parlo gjorde forrige weekend comeback i buret, hvor han vandt overbevisende på dommerstemmer efter tre runder. Han har holdt en pause på 18 måneder, da han fik revet korsbåndet over, som efterfølgende krævede en operation.

Trods den lange og hårde periode med skade, føler Mikkel Parlo sig langt fra slået ud.

– Jeg tror ikke, der er noget, der kan stoppe mig. Jeg kan ikke engang forestille mig noget, som vil kunne stoppe mig, siger Mikkel Parlo.

Mikkel Parlo er jo perfektionist med alt hvad han laver, og det er også derfor, at han giver sig tiden til at komme sig over knæskaden og være helt sikker på, at der ikke var det mindste, han kunne mærke til det, før han ville tage en kamp igen, fortæller Nikolaj Koubti, der er Mikkel Parlos nuværende træner i Arte Suave.

Læs også: Hellere stor i ringen end på gaden

Mikkel Parlo og Nikolai Koubti startede deres venskab for lidt over 10 år siden, og selvom der er 10 års forskel på dem, så har de været igennem mange ting sammen. Nikolai Koubti har været med fra start, og sammen kæmper de drøn hårdt.

Mikkels tidligere træner, Tue Trnka fra Rumble Sport, mener at Mikkel Parlo har en unik fysik, der gør ham i stand til at præstere nogle unikke resultater.

Der er 3-4 danskere, som sagtens ville kunne være i UFC og klare sig godt, og der er Mikkel én af dem, vurderer Tue Trnka.

Stor fremtid

Otto Knudsen, der er MMA promoter i Danmark fortæller, hvad det kræver, hvis man gerne vil nå til tops inden for MMA:

– Man skal ikke tage noget for let, og man skal ikke undervurdere nogen modstandere. Man skal præstere til sit bedste hver gang, fortæller Otto Knudsen.

Mikkel Parlo kæmper i øjeblikket i Bellator, som er det næst største man kan opnå inden for MMA-sporten. Målet er at blive kæmper i UFC.

– Hvis man som Mikkel er en underholdende kæmper og har slagkraft i hænderne til at knockout folk, så er det selvfølgelig interessant. I UFC handler det om, hvad publikum gerne vil se, fortæller Otto Knudsen.

One Response to "Professionel MMA-fighter fortæller om fortid i ny bog"