Radikale Venstre efter borgmesters udmelding: »Han går jo ud og jokker på os med en kæmpestor støvle«

Tine Hessner (B) og Furesøs borgmester Ole Bondo Christensen (A) har normalt har et rigtig godt samarbejde i byrådet. De Radikale vil også stadig pege på Christensen som borgmester. 
Foto: Privatfoto

De var ved at få kaffen galt i halsen hos Radikale Venstre, da de læste Furesø Avis onsdag morgen.

Her kan det læses, at Furesøs mangeårige og populære borgmester, Ole Bondo Christensen fra Socialdemokratiet, ’advarer’ mod at stemme på Radikale Venstre, til trods for at partiet peger på ham som borgmester.

– Det Radikale Venstre er i valgforbund med Det Konservative Folkeparti. Overskydende stemmer på de radikale kan dermed give de konservative det ekstra mandat, der i sidste ende kan føre til en borgerlig borgmester, citeres Ole Bondo Christensen for i Furesø Avis.

– Hans udmelding er virkelig ærgerlig for os. Det kan være det, der forhindrer, at vi får to mandater.
Tine Hessner, spidskandidat for Radikale Venstre

Borgmesterens citat vækker ærgrelse hos Tine Hessner, der er spidskandidat for Radikale Venstre. Hun forstår ikke, hvorfor Ole Bondo Christensen (S) har haft behov for at sige, som han har gjort.

– Han går jo ud og jokker på os med en kæmpestor støvle. Når man har 10 mand i sit byråd, så skal man ikke jokke på dem, som er små, siger Tine Hessner (Rad. V.)

Afviser at advare imod at stemme på Radikale Venstre

Borgmesteren er ikke enig i den måde, Furesø Avis har tolket hans udtalelse på, og han understreger, at det aldrig har været hensigten at gå mod Radikale Venstre.

– Jeg har aldrig udtalt, at jeg vil advare imod at stemme på nogen. Det skal man selvfølgelig holde sig langt væk fra, og det kunne jeg aldrig drømme om at gøre. Jeg ønsker De Radikale et så godt valg som muligt. Men det er jo et faktum, at når man er med i et teknisk valgforbund, så risikerer man, at de stemmer som man giver til et parti, havner et andet sted, siger Ole Bondo Christensen (S).

Radikale Venstre og Det Konservative Folkeparti er i et teknisk valgforbund sammen, men peger på to forskellige borgmestre. Det Konservative Folkeparti peger på deres egen spidskandidat Lars Carstensen, mens Radikale Venstre peger på Ole Bondo Christensen.

Læs også: Partihop i Gribskov: Fem lokalpolitikere har i nuværende valgperiode vendt deres gamle parti ryggen

Indgåede valgforbund til valget i Furesø Byråd

  • Valgforbund 1: Radikale Venstre (B) og Det Konservative Folkeparti (C)
  • Valgforbund 2: Nye Borgerlige (D), Liberal Alliance (I), Dansk Folkeparti (O) og Venstre (V)
  • Valgforbund 3: Socialistisk Folkeparti (F), Enhedslisten (Ø) og Alternativet (Å)
  • Ikke i et valgforbund: Socialdemokratiet (A) og Frihedslisten (Æ)

Kilde: Furesø Kommune

Der skulle ikke desto mindre redes nogle tråde ud på rådhuset mellem Radikale Venstre og borgmesteren efter det opsigtsvækkende interview i Furesø Avis.

Ole Bondo Christensen (S) og Tine Hessner (Rad. V.) har fået talt ud om den prekære situation, og samarbejdet mellem de to spidskandidater og deres partier er stadigvæk rigtig fint, og det skal det også være fremover, fortæller de begge til os.

Læs også: Politikere kalder til kamp for Kystbanen: »Hvor svært kan det være«

Frygter for, at det kan få betydning for valget

Selvom situationen er løst internt, så frygter Tine Hessner (Rad. V.), at det kan få betydning for kommunalvalget. Det kan hun mærke, når hun møder vælgerne på gaden.

– Problemet er, at jeg møder borgere, som har læst det dér. Så det er muligt, at det er clearet mellem borgmesteren og mig, men det er det jo ikke for offentligheden. Hans udmelding er virkelig ærgerlig for os. Det kan være det, der forhindrer, at vi får to mandater, siger Tine Hessner (Rad. V.).

Borgmesterens udtalelse kommer dog ikke til at ændre på noget for Radikale Venstre, som fortsat vil jagte to mandater. Det ændrer heller ikke på, at de stadig peger på Ole Bondo Christensen som borgmester i Furesø.

– Det kommer bag på os at borgmesteren har meldt ud på den måde, men det kommer ikke til at ændre en tøddel på den politik, vi har tænkt os at føre. Vi peger fortsat på Ole Bondo Christensen, og det håber vi på at kunne gøre med to radikale mandater, frem for et absolut socialdemokratisk flertal, siger Tine Hessner (Rad. V.).

Spørger man Ole Bondo Christensen (S), om han er bange for, at De Radikale vil pege på en anden borgmester nu, er svaret også klart.

– Nej det er jeg ikke, fordi det har vi jo givet et fast håndslag på (at De Radikale peger på mig red.), siger han.

Ved seneste kommunalvalg fik Socialdemokratiet 40 procent af stemmerne, og kan derfor skimte et absolut flertal, mens Radikale Venstre fik knap 7 procent af stemmerne.

Sådan gjorde vi: Ideen stammer fra en undren over et opsigtvækkende interview med Furesøs borgmester i Furesø Avis den 10. november. Artiklen er dermed lavet som en opfølgning på en af hans udtalelser. Alle kilder er interviewet over telefon.