RADIO: Pamela om fyringer på RUC: “Folk er helt stille”

Pamela Louis fik lov at beholde sit job på RUC.
Pamela Louis fik lov at beholde sit job som kandidatsekretær på Roskilde Universitet.

Kommentar fra Peter Kjær, RUC’s prorektor, er tilføjet artiklen torsdag d. 5. november kl. 20:56. 

Med fyringer i luften har der været en trykket stemning blandt de ansatte på Roskilde Universitet. Det fortæller Pamela Louis, der er kandidatsekretær i kandidatsekretariatet på Institut for Kommunikation, Virksomhed og Informationsteknologier på universitetet.

– Folk er stille, fordi man ikke ved, om man skal af sted. Og så det med at vente så mange dage på at få svar på, om det er mig eller min kollega, der er fyret. Det giver en rigtig dårlig stemning.

Sådan fortalte hun dagen før fyringerne, som fandt sted onsdag.

Læs også: Fyringer på RUC trykker stemningen

Som led i regeringens beslutning om at skære ned på forskning og uddannelse skal universiteterne spare. På Roskilde Universitet har det medført besparelser på 16,3 mio i budgettet for 2016.

Lyt til nedenstående radioindslag og hør mere om, hvordan Pamela Louis har oplevet fyringsrunden.

8 millioner skal der spares på lønninger, mens de øvrige 8,3 millioner spares på ‘øvrig drift’, fremgår det af et nyhedsbrev fra rektoratet på RUC.

Det betyder et farvel til i alt 24 medarbejdere, hvoraf fem er ufrivillige fratrædelser.

På Center for Kommunikation, Virksomhed og Informationsteknologier på RUC, hvor Pamela Louis arbejder, har en medarbejder blandt det tekniske og administrative personale fået en fyreseddel. Pamela Louis fik lov til at beholde sit job.

Pamela Louis mener, at  fyringerne kommer på et ubelejligt tidspunkt

– Vi er i forvejen ramt på ressourcer, så hvis de fyrer flere mennesker, så ved vi ikke, hvordan vi kan håndtere alle de studerende vi har på CBIT (Center for Kommunikation, Virksomhed og Informationsteknologier, red.), som er det største institut på RUC, fortæller hun.

Studerende: Det vil gå ud over undervisningen

Kristian Brun, der er formand for Studenterrådet, som repræsenterer de studerende på RUC, mener, at fyringer vil gå ud over kvaliteten af de studerendes uddannelse:

– Det, at der kommer færre ansatte på RUC, kommer til at have rigtig store konsekvenser for de studerende. Det kommer til at have konsekvenser for uddannelseskvaliteten, og hvor meget vi som studerende kan gå op i vores studier. Oven i de her fyringer er der kommet mange flere krav fra regeringen, som kræver mere administration og bureaukrati. Så det tager også kontakttid væk fra de studerende, siger han.

Læs også: Studenterrådsformand: Fyringer går ud over de studerende

Peter Kjær, RUC’s prorektor og medlem af rektoratet, siger til NetAvisen, at man arbejder for at undgå, at besparelserne går ud over undervisningen.

– I løbet af nogle år vil vi få færre penge, og så vi bliver også et mindre universitet, siger Peter Kjær og understreger, at man i rektoratet vil planlægge nøje, så man undgår at gøre brug af »grønthøstermetoden«.

– Vi kommer til at kunne mærke det på kort sigt, men på lang sigt prøver vi at organisere os, så de studerende ikke kommer til at møde et forringet universitet, siger han.