Spidskandidat og nuværende 2. viceborgmester i Tårnby, Paw Karslund (DF), skrev torsdag på sin Facebook-side, at han ikke vil deltage i flere indendørs valgdebatter med mere end 10 deltagere.
Beskeden kom kort efter, at det blev offentliggjort, at gennemsnittet af coronasmittede i Tårnby Kommune over de sidste syv dage har ligget på over 500. Det betyder yderligere restriktioner, og skoleelever i Tårnby Kommune kan nu se frem til, at skulle testes to gange om ugen.
Læs også: Oppositionen får stort set ingen medieomtale i Tårnby
– Jeg har det svært ved, at børnene skal være de første til at mærke restriktionerne, imens vi voksne blot fortsætter vores vælgermøder, siger den nuværende 2. viceborgmester og spidskandidat.
Sådan ser det ud i Tårnby Kommunes Kommunalbestyrelse
– Socialdemokratiet har siddet på borgmesterposten siden 1917. De skal have 10 mandater til dette kommunalvalg for at få absolut flertal. På nuværende tidspunkt har de 8.
– Dansk Folkeparti har 3 ud af Tårnby Kommunes 19 pladser. Det gør dem til det næststørste parti i kommunen.
– Paw Karslund har siddet i Tårnby Kommunes Kommunalbestyrelse, siden han blev valgt ind i 2006
– Dansk Folkeparti er en del af valgforbundet bestående af Radikale Venstre, Det Konservative Folkeparti, Nye Borgerlige, Liberal Alliance ogVenstre
Kilde: Tårnby Kommune
Ikke bange for at det skal koste ham valget
Paw Karslund, der med 1.767 personlige stemmer ved sidste valg er kommunens næststørste profil, står ifølge meningsmålinger til et godt valg. Han er godt klar over, at hans beslutning kan koste ham et par stemmer, men han er ikke bange for, at det skal koste ham valget.
– Koster det et par stemmer, så koster det et par stemmer. Jeg er så forholdsvis fortrøstningsfuld over, at mine potentielle vælgere godt ved, hvad jeg står for. De skal nok sætte deres kryds ved mig alligevel, selvom jeg misser et par debatter, siger Paw Karslund, der på nuværende tidspunkt står til at gå glip af tre debatter den kommende uge.
Læs også: Studerende skal fremvise negativ coronatest, men kontrollen er tilfældig
SF’er: Det lyder som valgflæsk?
Det er dog ikke alle, der køber beslutningens præmis.
– Det lyder som en omgang valgflæsk. Der har ikke været noget med forsamlingsforbud. Man er nødt til at have forholdsregler i skolen, hvis nogen har været udsat for smitte. Vi kan jo ikke begynde selvbestandigt hver for sig at beslutte, hvordan reglerne skal være. Det er klart, hvis smitten stiger, så skal vi indføre nogle restriktioner. Men det bliver nødt til at komme fra sundshedsmyndighedernes anbefalinger, siger spidskandidat fra SF, Winnie Sørensen, der har valgt at fortsætte med at deltage til vælgermøderne, så længe Sundhedsstyrelsen ikke kommer med andre anbefalinger.
Sådan gjorde vi: Journalisten har set opslag på den omtalte politikers Facebookside, og har efterfølgende ringet til pågældende politiker. Vi har været i kontakt med alle kilder via telefon. Vi har forsøgt at ringe til flere af partiernes spidskandidater, men de er ikke vendt tilbage.