Taxa-kunder kan blive ramt af forbud mod e-cigaretter

En Aarhus Taxa på vejen Foto: Aarhus Taxa
En Aarhus Taxa på vejen
Foto: Aarhus Taxa

Lige nu er det ok at ryge sin e-cigaret, hvis man kører en tur i en af Aarhus Taxas 300 taxaer. Men det er måske snart slut.

Hos Aarhus Taxa vil man på næste bestyrelsesmøde diskutere, hvilke regler man skal have om rygning af e-cigaretter i taxaselskabets knap 300 vogne.

Der er fundet både giftige og kræftfremkaldene stoffer i e-cigaretter

Charlotta Pisinger, forskningsoverlæge

– Jeg vil bede om at få sat e-cigaretter på dagsordenen på næste bestyrelsesmøde, siger Ulrik Fredensborg, der er vognmand og bestyrelsesmedlem i Aarhus Taxa.

Læs også: Så skadelige er dine e-cigaretter

Som det ser ud lige, så må chaufførerne ikke ryge e-cigaretter i taxa, når man kører patienttransporter for Midttrafik. Ellers har man ikke nogen regler på området endnu.

Uenighed i bestyrelsen

Der har været talt om e-cigaretter de seneste par dage hos Aarhus Taxa. Man er enige om, at det er et vigtigt emne.

– Vi har ikke diskuteret det så meget endnu, men der er ikke enighed. Et bestyrelsesmedlem har sagt, at der ikke er nogen grund til at forbyde e-cigaretter, mens flere andre synes, at vi skal lave regler, siger Ulrik Fredensborg.

Læs også: Overblik: Her må du ikke ryge e-cigaretter

Aarhus Taxa vil dog heller ikke forbyde e-cigaretter i alle taxaerne, hvis der ikke er god grund til at tro, at de kan være skadelige.

Men der er gode grunde til, at man burde nedsætte regler om rygning af e-cigatter, har Charlotta Pisinger, forskningsoverlæge ved Forskningscenter for Forebyggelse og Sundhed på Glostrup Hospital, tidligere fastslået.

– Der er fundet både giftige og kræftfremkaldene stoffer i e-cigaretter. Vi har dog ingen viden om langtidseffekterne af e-cigaretter endnu, siger Charlotta Pisinger.

Fælles regler i Aarhus

Aarhus Taxa har også overvejet, om man skal bede om fælles retningslinjer i hele Aarhus Kommune.

Læs også: NetAvisen undersøger: Butikker sælger ulovlige e-cigaretter

– Vi har snakket med Dansk Taxa Råd og vi overvejer, om det bare er nogle regler vi skal indføre i vores selskab eller om vi skal bede om, at få indført fælles regler i hele kommunen, siger Ulrik Fredensborg.