Trend: Kvinder skifter bedstemoren ud med raceren

Johanne Mellergaard er én blandt mange kvinder, der er hoppet på racer-bølgen. Foto: everystockphoto
Johanne Mellergaard er én blandt mange kvinder, der er hoppet på racer-bølgen.
Foto: everystockphoto

Den skal være hurtig og praktisk. Sådan lyder det fra mange kvinder i dag, når det kommer til valget af tohjulet transportmiddel. En rundringning til ti cykelforhandlere i hele landet bekræfter, at racercyklen er blevet populær blandt de danske kvinder.

24-årige Johanne Mellergaard er én af dem, der er hoppet med på racer-bølgen. Hun har valgt at skifte den tunge bedstemorcykel ud med den hurtigere racer.

– Man cykler jo meget bedre på den og kommer hurtigere frem, siger Johanne Mellergaard, der til daglig er studerende på RUC.

Læs også: Gamle tager el-cykler til sig

Inspireret af mændene
Hos Fri Bikeshop Taastrup oplever man i høj grad kvindernes stigende interesse for den hurtige tohjulede. Trenden afspejler sig især i, hvor mange penge kvinderne investerer i cyklerne, fortæller Johannes Østermark, chefmekaniker hos Fri Bikeshop.

Det er jo en herrecykel, men det tænker jeg egentlig ikke over. Men det hænger jo nok meget sammen med, at mænd og kvinder bruger meget det samme.
Johanne Mellergaard, 24 år, racercykel-ejer

– Generelt er der flere kvinder, der er begyndt at købe mere ’high-end’-racere frem for bare en standard racer, siger han.

Dem ringede NetAvisen til:

 • Fri Bikeshop Taastrup
 • WeBike Brønshøj
 • Fri Bikeshop Aarhus
 • AH Cykler
 • Fri Bikeshop København
 • Design Cykler Rosengårdcentret
 • Fri Bikeshop Lyngby
 • Design Cykler Esbjerg
 • Fri Bikeshop Skanderborg
 • Design Cykler Aalborg

Hos WeBike Brønshøj, der har speciale i racercykler, har man desuden et klart indtryk af, at mændenes store interesse for raceren smitter af på kvinderne.

– I kraft af, at flere og flere mænd køber cyklerne, tænker kvinderne, ’jeg vil sgu gøre det sammen med min mand’. Og så bliver de selv bidt af det, siger Klaus Bramsen, sælger hos WeBike Brønshøj.

Læs også: Københavns Kommune vil have indvandrerne med på cykelbølgen

Unisex er trendy
Johanne Mellergaard nikker genkendende til cykeltendensens maskuline karakter. Hun peger på, at det hænger tæt sammen med unisex-moden, som hun mener gennemsyrer modebilledet. En universel mode, som begge køn dyrker.

– Det er jo en herrecykel, men det tænker jeg egentlig ikke over. Men det hænger jo nok meget sammen med, at mænd og kvinder bruger meget det samme, siger hun. 

Johanne Mellergaard lægger ikke skjul på, at hun foretrækker raceren, fordi den er trendy. Derudover har den nogle klare sidegevinster, som hun ikke ville undvære.

– Efter jeg har cyklet på den i noget tid, er jeg bare blevet meget gladere for den, da den er så meget hurtigere end en tung bedstemor, siger hun.