TV: Ville du vælge en kvindelig håndværker?

Af Josephine Blachman og Lasse Rene

Har du tænkt over, at en kvinde kan reparere dit tag, skifte dine paneler eller lægge fliser på din nye terrasse? Det er der nemlig nogle kvinder, der kan, selvom de kun udgør under én procent af de samlede håndværkeruddannede i Danmark.

Det viser tal fra Danmarks Statistik.

Når den ene kvindelige procent bliver uddannet, er det på lige fod med de mandlige, men der er alligevel nogle, som hellere vil hyre en mandlig håndværker frem for en kvindelig. Holdningen blandt de handlende på Nørrebrogade en tilfældig tirsdag er nemlig, at kun mænd kan udføre mandejobs.

– Jeg ville vælge en mand, fordi jeg tænker, at det er et mandefag, siger sælgeren Niklas.

Læs også: TV: Kvindelige håndværkere indgår på lige fod med de mandlige

“Det er fuldstændig ligegyldigt, om det er en mand eller kvinde”

Mens der var 1.500 mænd, der valgte en håndværkeruddannelse i 2013, var der kun 11 kvinder, som gjorde det samme. Selvom kvinderne er i undertal, lægger tømrerfirmaerne ikke vægt på håndværkernes køn. Og det gør de fleste folk heller ikke.

– Det er fuldstændig ligegyldigt, om det er en mand eller en kvinde. Bare de gør arbejdet godt nok, og prisen er i orden selvfølgelig, siger pensionisten Margrethe.

Der er også nogle folk, som faktisk hellere vil have en kvindelig håndværker til at lave det huslige arbejde for dem frem for en mandlig.

– Jeg ville vælge en kvinde, fordi jeg tænker, at de er lige så gode med hænderne som mændene er. Jeg synes ikke, at der én specifik håndværkertype, siger lægestuderende Sebastian.

Redaktionen er desværre ikke bekendt med efternavne på de i tv-indslaget og artiklen optrædende kilder.