TV 2-chefer scorer 1,2 mio. kroner i bonus

Topchefer får bonus, mens medarbejderne bliver bedt om at acceptere minimal lønudvikling Foto: Morguefile
Topchefer får bonus, mens medarbejderne får minimal lønudvikling
Foto: Morguefile

Mens direktionen på TV 2 har bedt medarbejderne om at udvise ansvar og acceptere lave lønstigninger, har stationens administrerende direktør, Merete Eldrup, og finansdirektør, Peter Normann, fået en bonus på tilsammen 1,2 millioner kroner oveni deres almindelig løn. Eldrup har fået 700.000 kroner, mens Normann har modtaget 500.000 kroner i bonus.

Det viser TV 2’s årsrapport fra 2012.

Bonuschecken undrer Lennart Steen, der er tillidsmand for TV 2.

– Jeg var totalt overrasket. Jeg faldt ned af stolen, da jeg så det. Jeg var simpelthen ikke klar over det, og jeg synes, det er så dårligt et signal at sende, siger Lennart Steen.

Direktionen  stiller sig frem og siger: “Se, vi har fået nul,” men det de ikke viser, det er det, der ligger i den anden hånd. Der ligger en bonus på 1,2 millioner
Lennarth Steen, tillidsmand, TV2

”Har talt med to tunger”

I slutningen af 2012 meddelte direktionen ellers, at de ville gå forrest og tage ansvar for TV 2’s økonomi ved, at hele direktionen gav afkald på lønstigninger. Det lagde et pres på journalisternes overenskomstaftale, som blev afsluttet tidligere i marts med en lønudvikling for det kommende år på blot 0,5 procent.

Derfor er bonussen svær at forstå, siger Lennart Steen.

– Rigtig mange på TV 2 føler, at direktionen har talt med to tunger. De er gået ud og har sagt ‘prøv at se vores lønseddel. Vi får nul procent i lønstigning i år, og vi forventer, at alle følger trop,’ og så følger alle folk trop. Men de viser ikke, hvad der ligger i den anden hånd. Der ligger en bonus på 1,2 millioner, siger Lennart Steen.

TV 2-direktør: Det kan ikke sammenlignes

Administrerende direktør for TV 2, Merete Eldrup, som har fået 700.000 i bonus oveni sin grundløn på fire millioner, mener imidlertid ikke, at bonusudbetalingen og nullønstigningen kan sættes over for hinanden. Bonussen som udbetales nu, er et resultat af et godt år 2012, og kriterierne for bonussen blev besluttet af bestyrelsen for længe siden, mens nullønstigningen først gælder for 2013 og frem, fortæller Merete Eldrup.

Hun forstår dog godt medarbejdernes undren.

– Jeg kan sagtens forstå, at der er nogen, der kan undre sig, men jeg synes også svaret er rimeligt, for vi melder selvfølgelig ikke en nullønstigning ud generelt i huset, for så selv at få noget andet end vi startede med, siger hun.

Medieordfører for SF, Ole Sohn, mener, at man som ledelse altid skal være varsom, med de signaler man sender.

– Man skal altid overholde de aftaler, man har indgået mellem bestyrelsen og ledelsen. Men jeg synes, man som ledelse skal være meget varsom med at udbetale bonusser, samtidig med at man laver aftaler med medarbejdere, som har en svag lønstigning, siger Ole Sohn.