Unge vil frifindes efter dom for dødsvold

I Østre Landsret anker fire mænd deres dom for dødsvold foto: Camilla Q. Madsen
I Østre Landsret anker fire mænd deres dom for dødsvold
Foto: Camilla Q. Madsen

I dag startede ankesagen i Østre Landsret, hvor fire unge mænd har anket en dom, efter at de blev dømt for at have tæsket og sparket en mandlig pædagogstuderende ihjel.

De unge mænd søger om frifindelse, da de ikke mener, at de skal dømmes som en samlet gruppe, men at man skal kigge på det, de hver især har gjort. De unge mænd vil tage ansvar for den vold, de selv har udøvet, men ikke den samlede vold som én stor gruppe.

De har hver især erkendt at have brugt vold mod den pædagogstuderende, men de er ikke enige i dommen, om, at det er med døden til følge.

Vi håber selvfølgelig på, at de bliver dømt igen, og ham, der sidste gang fik en betinget udvisning, skal udvises med det samme
Henrik Plæhn, senioranklager

Sagen kort 

  • Fire unge mænd har anket, efter de sidste år blev dømt for dødsvold
  • De søger frifindelse
  • Ankesagen varer sammenlagt fire dage
  • Der bliver afsagt dom d. 11. april 2014

Skal dømmes skyldige igen

Senioranklager Henrik Plæhn ser de unge mænd som skyldige og vil derfor have dem dømt igen:

– De skal dømmes for den samlede voldsudøvelse, som alle tilsammen har udøvet, og de skal også dømmes for den grove voldsbestemmelse, samt den, der handler om vold som død til følge, sagde han før dagens møde.

Læs også: Hellere stor i ringen end på gaden 

Kraniebrud

De fire unge blev i august sidste år dømt i Københavns Byret for at have tævet og stukket en 20-årig pædagogstuderende ihjel i Tingbjerg den 21. oktober 2011. De fire unge havde hentet den pædagogstuderende i hans lejlighed for at tale med ham om en af de mændenes kæreste, som den pædagogstuderende også kendte.  De kørte til Tingbjerg for at tale med kæresten, og det udviklede sig angiveligt til et slagsmål.

En forbipasserende cyklist så de fem mænd, hvoraf den pædagogstuderende på daværende tidspunkt var bevidstløs, og der blev ringet efter en ambulance.

Læs også: Eksperter: Domsmænd skal klædes bedre på til retssager 

Flere af mændene fortalte i dag under ankesagen, at den nu afdøde mands hoved faldt tungt på en sten, da han faldt til jorden efter et hårdt slag.

Obduktionen fra Rigshospitalet har også tidligere bekræftet kraniebrud, men kan ikke sige, hvor det præcist kommer fra.

Udvisning med det samme

Tre af mændene blev idømt syv års fængsel, og den sidste blev idømt otte års fængsel og betinget udvisning, som betyder, at han kan risikere at blive udvist fra Danmark, hvis han begår kriminalitet igen.

Den betingede udvisning vil Henrik Plæhn have ændret til ubetinget udvisning.

– Vi håber selvfølgelig på, at de bliver dømt igen, og at ham, der sidste gang fik en betinget udvisning, skal udvises med det samme, siger han.

Samtidig siger Henrik Plæhn, at man har søgt om at få nedsat dommen for de andre, da han mener, at syv år er en meget hård straf for de unge mænd.

Dagens retsmøde er et af i alt fire retsmøder. Sagen fortsætter 21. marts.