Vejrentusiast: Stormen bliver lige så vild som i ’99

Stormen er over Danmark
Stormen er over Danmark

– Jeg har tænkt mig at tage en vindjakke på, og så gå en tur ud til slusen ved Margrethebugten med mit videokamera, fortæller Mikkel Bentsen, der er tømrer og vejrentusiast og bor i Højer.

For Mikkel Bentsen synes nemlig, at de store storme er rigtig interessante. Og derfor vil han gerne opleve dem på nærmeste hold. Dog har han taget sine forholdsregler, inden han bevæger sig ud til slusen.

Jeg syntes, jeg kunne fornemme i går, at det var helt stille, og det er et forvarsel

Mikkel Bentsen, tømrer og vejrentusiast

Sådan ser stormen ud

  • Stormen rammer stort set hele Danmark. Der er varsel om storm i København og Nordsjælland, Vest- og Sydsjælland, Bornholm, Lolland-Falster, Fyn, Midt- og Vestjylland, Østjylland og Syd- og Sønderjylland.Stormen forventes at tage til i styrke i løbet af i eftermiddag og aften.
  • Der forventes helt op til 20-25 m/s i hele landet og op til 30 m/s ved Vadehavet.
  • Vindstød forventes at komme op på niveau med storm, stærk storm eller orkanstyrke.

Kilde: DMI

Tagplader kan rive sig løs

– Derhjemme har jeg surret alt fast. Jeg er jo tømrer, så jeg har en masse træ liggende løst. Det har jeg bundet fast, og så har jeg været rundt og sikre, at alle mine vinduer og døre er ordentligt lukkede og trukket gardinerne for, så det ikke trækker, og jeg kan holde på varmen, forklarer han.

Men det er desværre ikke nødvendigvis nok for Mikkel Bentsen. Hans hus er nemlig blottet for den hårde vestenvind, og samtidig er det omgivet af gamle, faldefærdige huse.

LÆS OGSÅ: Skovbrande er gode for skoven

Potentielt farlige og usædvanlige vejrforhold forventes. Vær meget opmærksom og hold Dem orienteret om vejrforholdene

Danmarks Meteorologiske Institut, DMI

– Jeg er ret nervøs for de omkringliggende huse, for de er ret faldefærdige, så deres tagplader kan godt flyve af og måske ramme lige ind i et af mine vinduer, siger Mikkel Bentsen.

Den bekymring kan være ret reel. For Mikkel Bentsen tror nemlig, at stormen godt kan blive lige så voldsom som den i 1999.

– Jeg syntes, jeg kunne fornemme i går, at det var helt stille, og det er et forvarsel, forklarer han.

På DMI’s hjemmeside varsler meteorologerne om storm med vindstyrker helt op til 25-30 m/s ved Vadehavet. De har sat stort set hele landet i kode Orange, og som de skriver på deres hjemmeside, betyder det:

– Potentielt farlige og usædvanlige vejrforhold forventes. Vær meget opmærksom og hold Dem orienteret om vejrforholdene, skriver DMI.