Feminister demonstrerer: Slut med transportministerens gamle sexistiske ævl 

Feminister med “pussyhats” mødtes på Kvindernes Internationale Kampdag foran Tranportministeret, for blandt andet at udtrykke utilfredshed med transportminister Ole Birk Olesen.
Foto: Mathilde Jacobsen

Mænd og kvinder, unge såvel som gamle, trodsede i går kulden iført lyserøde ”pussyhats”, og stimlede sammen om den lille scene foran Transport-, Bygnings- og Boligministeriet ved Frederiksholms Kanal i København. Placeringen var valgt som en bitter hilsen til transportminister Ole Birk Olesen, der før sin ministerpost, offentliggjorde et kontroversielt blogindlæg på den liberale blog, Vox Liberalis.

I blogindlægget opremsede Ole Birk Olesen syv anklager, blandt andet, at kvinder ikke er i tilstrækkelig kontakt med deres forstand og ikke ejer moral og ære. Det er blogindlægget, der har fået Demos og de mange feminister til at demonstrere.

– Slut med transportministerens gamle sexistiske ævl. Vi vil ha’ en feministisk dagsorden, der sætter regeringsdrenges politik på plads – en ligestillingsdagsorden, skriver Demos på Facebook-begivenhedens side.

Læs også: Dannerhuset inviterer kontroversiel Twerk Queen til kvindekamp: »Hun løfter debatten om feminisme«

Selvom Ole Birk Olesen for kort tid siden udtalte til Fyens Stiftstidende, at han overdrev i blogindlægget og nu tager afstand til store dele af det, var der ikke mange forsonende ord blandt demonstrationens talere. Selvom det var ligestillingen, der blev slået et slag for, fik Ole Birk Olesen også verbale lussinger.

– Vi er her for at fejre kvinders værd, noget som der er en minister derinde, der ikke forstår, sagde Tove Jensen, forkvinde i Demos, ved demonstrationens start.

Syngende lussinger
Røde bannere med budskaber som ”vi fik ikke stemmeret, vi tog den” prydede demonstrationen, og der blev hujet og klappet bløde luffeklap i det kolde vejr.

– Lad ham ligge, hvor han har lagt sig, fortsatte Tove Jensen, hvorefter musiker og feminist Karina Willumsen slog guitaren an, mens demonstranterne pegede mod Transportministeriets vinduer og råbte ”hej Ole!”

Karina Willumsen sang ”Jeg Anklager Amor”, som en kommentar til transportministerens blogindlæg og hans syv anklager af kvinder. Strofer som ”jeg er en kvinde uden ære og moral, så ja, jeg dater gerne en ægte liberal”, blev flittigt sunget med på af fire øldrikkende unge, der sad på kajen med ”pussyhats”, alt imens demonstranterne hujede og grinede ad den sjofle og drillende sang.

Indslaget bød yderligere på en syngende opfordring til statsminister Lars Løkke Rasmussen (V) om at blive feminist, der førte til fællessang samt en ironisk kærlighedserklæring til Joachim B. Olsen (LA).

 

Frederiksholms Kanal emmede af liv og kampånd, på trods af kulde og gråvejr. Foto: Mathilde Jacobsen

Efter taler og sang fortsatte demonstrationen langs kanalen og forsvandt i form af små lyserøde prikker, til lyden af det danske kvindekampsikon Trilles stemme, der strømmede ud af højtalere.

Ole Birk Olesen har ikke ønsket at kommentere demonstrationen eller udtale sig til denne artikel.