Forening på Amager vil hjælpe unge i job

Med det nye initiativ vil det boligsociale fællesskab få unge fra udsatte områder i job.

‘Highfive – Sammen om Amager’.

Sådan hedder et nyt projekt, som boligforeningen Lejerbo satte i søen i år. Projektet går ud på at skaffe jobs til unge, der ellers kun ville have lille chance for at komme ind på arbejdsmarkedet.

Hjælpen består egentlig i helt simple ting, som for eksempel det indtryk man giver en potentiel arbejdsgiver.

Læs også: Sådan slår du arbejdsløshedskøen

– Vi hjælper de unge med, hvad det er, de gerne vil udstråle, når man gerne vil have et nyt arbejde. Det kan være i forhold til en god ansøgning eller at sørge for, at e-mailadressen har et attraktivt navn. Vi er grundet vores ugentlige cafetilbud i kontakt med 50 unge, siger Sisse Thompsen.

Om Highfive:

  • ‘Highfive – Sammen om Amager’ er et boligsocialt fællesskab, der har et samarbejde med boligselskabet Lejerbos trivselsindsats.
  • De har ugentligt sociale caféer.
  • Organisationen består af 16 frivillige og en fuldtidsansat.

Utrygge områder

Sisse Thompsen fortæller, at indsatsen hovedsageligt er i områder, de betragter som utrygge, men som er på vej i den rigtige retning. Det handler ifølge hende om at fremtidssikre de unge.

Læs også: Tjek arbejdsløsheden, der hvor du bor

– Nogle af de unge, vi arbejder med, står ved en skillevej. Enten kommer de i job og tjener lovlige penge, eller også begynder de at finde andre måder at tjene penge på. Vi vil gerne give de unge et netværk og en omgangskreds på arbejdsmarkedet, fortæller Sisse Thompsen.

Tror på fremtiden

Det er ikke nemt at spå om denne slags projekters succes, men den generelle tendens er god.

– Det er altid svært at sige, om den slags indsatser virker, men der har tidligere været analyser, der har vist en positiv effekt af denne slags tiltag. Det afhænger også af formålet. Nogle gange handler det om, at få dem tættere på arbejdsmarkedet og give dem nogle kompetencer, siger Vibeke Jakobsen, der er seniorforsker hos det nationale forsknings- og analysecenter for velfærd, VIVE.

Sisse Tompsen er håbefuld i forhold til projektets fremtid og har planer om at udvide det fremover.

– Vi har at gøre med en masse seje unge, der gerne vil ud på arbejdsmarkedet, og vi kommer til at intensivere vores jonindsats de kommende år, fortæller hun.