“Forkasteligt” at boligmangel sender studerende på camping

På Ajstrup Strand Camping i Aarhus, bor omkring 30 studerende lige nu i hytter og campingvogne. De kan ikke finde en almindelig bolig, der er til at betale. Det oplyser P4 Østjylland i dag.

En kort rundringning til syv campingpladser i hovedstadsområdet viser, at der også bor eller har boet studerende på de københavnske campingpladser.

På Absalon Camping, må de ikke have studerende boende, men er godt bekendt med problemet. “Lige op til studiestart var der en hel del studerende, der ringede,” beretter Bo Carlsen, der arbejder som receptionist på campingpladsen. De studerende ville høre om mulighederne for at bo på campingpladsen. Bo fortæller, at de i en periode fik omkring fem henvendelser fra studerende om ugen.

Dårligt studiemiljø

Torben Holm, formand for Danske Studerendes Fællesråd, kalder situationen “forkastelig”. Han lægger vægt på, at studerende har brug for ordentlige rammer for at kunne passe deres studie. Det mener han ikke, at en campingplads kan give dem.

“Det går ikke, at de studerende bliver nødt til at læse i vind og vejr. Det er ikke forhold, der giver de bedste muligheder for at passe sit studie,” siger formanden.

Han anerkender dog, at det for de studerende kan være det mindst ringe alternativ. “De studerende gør ikke noget forkert,” slår han fast og tilføjer: “Det kan for nogle være det eneste alternativ, når boligpriserne har det niveau, som de har”.

Høje boligpriser

Torben Holm synes, at kommunerne i studiebyerne skal gøre en større indsats, for at der bliver bygget betalelige ungdomsboliger. Han er næsten ligeglad med, om man laver boliger i gamle loftrum eller bygger helt nye kollegier. Han anerkender dog, at nye byggeprojekter kan have lange udsigter:

“Det kommer selvfølgelig til at tage tid, før sådanne nogle projekter kan løse problemet for de boligløse, men der er også andre ting kommunerne kan gøre,” påpeger han.

Læs også:

Rekordmange studerende i bolignød

Lejeloven gør de studerende hjemløse