Greve Svømmehal skal renoveres for 2,1 millioner kroner

Billede af Greve Svømmehal nuværende indgang. Foto: Freya Lillevang Lodberg

Byrådet i Greve Kommune har  den 4. september 2023 godkendt, at 2,1 millioner kroner skal gå til udskiftningen af indgangen til Greve Svømmehal, og nu er der fremskridt i renoveringsplanerne. Den nuværende indgang er ifølge udvalget nedslidt og fuld af rust.

Den nye indgang vil ifølge kommunen komme til at være en skydedør, som vil skabe en indbydende indgang, der også vil bidrage til at holde varmen inde i bygningen. Indgangen skal være i farverigt glas, med nye elektroniske informationsskærme.

Ser frem til særligt én ting

I Greve Svømmehal ser de frem til renoveringen, fortæller Bodil V. Nielsen, leder af svømmehallen, og Lean Jensen, der står for teknikken i svømmehallen.

Særligt udsigten til en ny indgang vækker begejstring.

– Det er noget, vi har haft et stort ønske om i mange år, fordi den trænger til at blive renoveret. Vi har renoveret på den mange gange, og til sidst kan man ikke renovere mere på den, fordi den er ved at ruste væk, fortæller Lean Jensen.

Fakta om Greve Svømmehal

  • Greve Svømmehal er en af landets største svømmehaller
  • Svømmehallen har vipper og tårne
  • Der er et mindre motionscenter
  • I 2022 havde svømmehallen cirka 185 tusinde brugere

Derudover mener Bodil V. Nielsen også, at den nuværende indgang har har været med til at forhøje udgiften for energi i svømmehallen.

– Vi er gået i dialog med Klima- Teknik og Miljøudvalget. Vi har et indgangsparti nu, hvor indgangen er så dårlig, at vi faktisk bliver bekymret. Det er vores forventning, at den nye indgang skaber et bedre indeklima og dermed også en lavere energiudgift, fordi der er så meget varmetab lige nu. På vinterdage kan man tydeligt mærke, at vinden suser ind, siger Bodil V. Nielsen.

Skitse af den nye indgang til Greve Svømmehal. Foto: SCAN Arkitekter

Stor enighed i byrådet

Hans-Jørgen Kirstein (M), formand for Klima- Teknik og Miljøudvalget, fortæller, at alle i byrådet står bag forslaget.

I kommunens budget, er der en genopretningspulje. Puljen kan bruges, hvis der er for eksempel akutte skader, der skal renoveres. Hans-Jørgen Kirstein (M), formand for Klima- Teknik og Miljøudvalget fortæller, at der er kommet en forslag fra administrationen, at indgangen til Greve Svømmehal skal renoveres. Den 4. september blev det så besluttet, at indgangen skal udskiftes.

Der er dog en proces, som skal gennemføres, før at selve renoveringen kan finde sted.

– Processen er nu, at der er udarbejdet et forslag. Forventningen er, at projektet går i gang i løbet af 2024, siger formand for Klima- Teknik og Miljøudvalget, Hans-Jørgen Kirstein (M).

Sådan gjorde vi: Journalisten så på Facebook, at Greve Svømmehal skulle renoveres. Politiker Hans-Jørgen Kirstein (M), formand for Klima- Teknik og Miljøudvalget, blevet interviewet telefonisk. Bodil V. Nielsen og Lean Jensen er begge interviewet i Greve Svømmehal.