Headspace Roskilde overlever

Headspace Roskilde kan nu fortsætte til år 2020. Foto: Headspace Roskilde
Headspace Roskilde kan nu fortsætte til år 2020.
Foto: Headspace Roskilde

Samtlige Headspace centre i landet har manglet penge og har derfor været lukningstruede. Men med de 7,5 millioner kroner om året, som Headspace er blevet tildelt de næste fire år, kan Headspace fortsætte med at hjælpe børn og unge i alderen 12-25 år med alt mellem himmel og jord. I Headspace har børn og unge mulighed for at få rådgivning af frivillige, og så er det også gratis.

Ungerådgiver i Headspace Roskilde, Nina Silfen Leth, fortæller, at de unge brugere, de frivillige og deres samarbejdspartnere er lettede og glade.

– Vi kan nu give besked til de unge og vores samarbejdspartnere om, at de ikke behøver at være bange for, at vi ikke er her mere. De kan altså fortsætte med at komme her. Der har været en usikkerhed omkring, hvad der ville komme til at ske, men nu vil der komme ro på, og det giver en tryghed og mulighed for at videreudvikle det, vi allerede er i gang med, siger Nina Silfen Leth.

Det er også vigtigt at kunne komme med noget, der syner lidt småt. Problemer kan vokse sig temmelig store og alvorlige, hvis man ikke har et rum, hvor man kan tale om det eller få hjælp på et tidligt tidspunkt.
Forsker og lektor ved Institut for Mennesker og Teknologi ved Roskilde Universitet, Trine Østergaard Wulf-Andersen.

Læs også: TV: Unikt krisecenter bliver reddet i sidste sekund

Headspace Roskilde har eksisteret siden 2013, og det var et af de første centre, der åbnede i landet. Nina Silfen Leth fortæller, at der er mange børn og unge i Roskilde, der kender til Headspace. Alligevel håber de, at der med tiden vil komme endnu flere unge til.

– Det kan blive endnu mere normalt at bruge Headspace, og vi kan få et endnu stærkere samarbejde med alle de tilbud, der ellers findes til unge. Det skal fortsat være lettere for unge at få hjælp inden deres problemer vokser sig så store, at de skal ind i det etablerede system. Det skal være lettere for unge at få mere hjælp, siger Nina Silfen Leth.

Fakta om Headspace

  • Headspace er et rådgivningstilbud for børn og unge i alderen 12-25 år.
  • Der ligger et Headspace center i København, Rødovre, Roskilde, Odense, Horsens, Esbjerg, Billund, Herning, Helsingør og Aalborg.
  • Der er i alt 400 frivillige i Headspace.
  • Headspace er et initiativ under Det Sociale Netværk.

Kilde: Headspace

Et tilbud som Headspace er vigtigt

Forsker og lektor ved Institut for Mennesker og Teknologi ved Roskilde Universitet, Trine Østergaard Wulf-Andersen, mener, at det er vigtigt, at Headspace kan fortsætte arbejdet. Headspace skaber et rum, hvor unge mennesker kan komme med de problemer, de selv synes, er relevante, forklarer Trine Østergaard Wulf-Andersen.

– Unge mennesker oplever at møde nogle instanser, som på mange måder har meget snævre rammer for, hvad det er, de kan og vil gå ind i. Det er ofte svært for de unge selv at få lov til at formulere, hvor skoen trykker. Der tror jeg, at Headspaces åbne tilgang til de unge er vigtig, siger Trine Østergaard Wulf-Andersen.

Læs også: Ny app giver psykisk syge en psykiater i lommen

Headspace er også et sted, der kan virke virke forebyggende, forklarer Trine Østergaard Wulf-Andersen. Headspace tager sig af alle slags problemer og udfordringer, de unge nu må have. Det kan gøre, at problemerne ikke får lov til at vokse sig større, end de allerede er, vurderer Trine Østergaard Wulf-Andersen.

– Det er også vigtigt at kunne komme med noget, der syner lidt småt. Problemer kan vokse sig temmelig store og alvorlige, hvis man ikke har et rum, hvor man kan tale om det eller få hjælp på et tidligt tidspunkt, siger Trine Østergaard Wulf-Andersen.