Kampagne får mænd til at gro et overskæg

I dag lyder startskuddet på kampagnen Movember, der for føsrte gang indtager Danmark. Movember har valgt at gøre november måned til overskæggets måned, og opfordrer alle mænd til at gro et overskæg. I kampagnen fungerer overskægget som et symbol på mænds helbred, og det er derfor med til at italesætte emnet.

 

»Prostatakræft er ofte tabubelagt hos mænd, og de bliver sjældent tjekket. Derfor har vi behov for Movember, så alle bliver bevidste om det,« siger talsmand fra Movember, Gaute Parbo Niemann

Mo Bros
Lad overskægget gro og bliv en Mo Bro, som projektet kalder de mænd, der vælger at deltage. Man tilmelder sig på Movembers hjemmeside med et glatbarberet ansigt. Gennem hele november uploader man så billeder af sit nye bekendtskab, så ofte man vil, og alle har derefter mulighed for at sponsorer eller doner penge til et overskæg. På hjemmesiden kan man finde alle Mo Bros og følge med i indsamlingen. Man kan bl.a. stemme på Simon Kvamm, forsanger i Nephew, der også er ambassadør på projektet.

»Alle kan gå ind på profilerne og donere penge til det overskæg, de bedst kan lide,« siger Gaute Parbo Niemann
 

Der allerede en del der har oprettet en profil, og en af dem er Mo Bro Søren Ellegaard, studerende.
 

»Det går til det godt formål, og samtidig er det sjovt,« fortæller han.
 

Søren Ellegaard og tre kammarater har alle tilmeldt sig, og de er alle fast besluttet på at gro det bedste mo og indsamle flest penge. Men man behøver dog ikke at tilmelde sig for at komme i Movember-mood. Man kan også gøre det fordi, det skaber opmærksomhed omkring emnet og giver sammenhold. Og trenden er ved at sprede sig.
 

   
»Jeg har fået de fleste af mine medstuderende til at gro et overskæg. Og jeg har tænkt mig at fortælle folk, hvorfor jeg har fået overskæg,« fortæller Rasmus Holsten Stegmann, studerende.
 

Mo Sistas
Som kvinde er der også mulighed for at deltage i Movember og blive en såkaldt Mo Sista. Kvinderne skal ligesom mændene tilmelde sig på hjemmesiden, og gennem donationer indsamler de penge til forskningen. Som kvinde kan det selvfølgelig være svært at gro et overskæg, derfor handler det om at være kreativ. Sidste år tegnede en engelsk kvinde et nyt overskæg hver dag, og fik på den måde samlet en masse penge sammen til mændene.
 

»Kvinderne skal støtte op omkring deres mænd og fortælle dem, at de ser godt ud med overskæg. Og deres rolle er mindst lige så stor som mændenes,« pointerer Gaute Parbo Niemann.
 

Shave Down
Der er fælles barbering inden startskuddet. Derfor afholder initiativtagerne bag Movember fælles Shave Down i dag, hvor mændene kan få deres ”sidste” barbering udført med stil. Eventen forgår på Nørreportstation, København, fra kl. 8 til 10 og igen fra 15 til 17, hvor alle er velkommen. Der er også et fyrreaftensevent fra kl. 16 til 21, hos barberen på Vognmagergade – helt gratis.
Overskæget skal selvfølgelig have en afskedsfest. Derfor afholdes der Movember-fest på Bremen, København, den 1. december. Under festlighederne vil kåringen af Man of Movember og Miss Movember finde sted. Prisen går til dem, der har opnået at skabe mest opmærksomhed omkring sig selv: Det kan være det flotteste, sjoveste eller mest kreative overskæg.

Læs også:

Kære mand, lad skægget stå

Nu starter en måned med overskæg