Metropol inddrager big data i kampen mod frafald

De studerende på Metropol kan forvente, at deres færdsel på intranettet bliver overvåget. Foto: Pexels

Alt registreres. Når du tjekker dit skema, skriver en mail eller dumper en eksamen. De oplysninger vil Professionshøjskolen Metropol nu forsøge at bruge i kampen mod det høje frafald på uddannelsen.

– Fald i brug af intranettet eller pludselig ændret brug kan være indikatorer, som gør, at vi bliver nysgerrige og ønsker at tilbyde vejledning og information, som kan lette de studerendes studieliv og øge sandsynligheden for gennemførsel, siger Kåre Degn, der er projektleder på Professionshøjskolen Metropol.

Big data på Metropol

  • Big data er en betegnelse for den enorme mængde elektroniske spor (data), vi efterlader os.

  • Metropol indsamler og anvender data fra skolens egne systemer.

  • Projektet mod frafald forventes at blive implementeret i foråret 2018.

Kilde: Metropol

Besparelser tvinger uddannelserne til at være innovative
De mange nedskæringer på uddannelsesområdet har været medvirkende til, at Professionshøjskolen Metropol nu tyer til digital overvågning af de studerende.

– En af grundene til, at vi gør det, er, at vi bliver mere og mere pressede på økonomien på uddannelserne. Vi er nødt til at prioritere indsatsen mod frafald efter, hvad der rent faktisk virker. Og for at vi kan det, er vi nødt til at undersøge situationen nærmere ved at benytte os af ”big data”, siger Kåre Degn.

Læs også: Flest mænd dropper ud af uddannelsen

Det er en spændende måde at forsøge at bekæmpe frafald på, mener Jakob Rathlev, der er er chef for enheden for videregående uddannelse hos Danmarks Evalueringsinstitut.

– Frafald er jo et kæmpe problem for uddannelserne, og det er dyrt for dem, at de mister så mange studerende. Derfor er det interessant, det de har gang i på Metropol. Det viser, at nogle uddannelsesinstitutioner faktisk tænker ud af boksen, siger Jakob Rathlev.

Dansk Folkepartis uddannelsesordfører, Jens Henrik Thulesen Dahl, synes, det er god logik, at Metropol overvåger de studerendes færdsel på intranettet. Han mener dog ikke, at politikerne står til ansvar for tiltaget.

– Selvfølgelig har vi politikere et ansvar for, at rammerne på uddannelserne er i orden. Men jeg mener ikke, at digital overvågning er den eneste måde at gøre det på, siger Jens Henrik Thulesen Dahl.