Nu kan du gå til kirkeyoga i Køge

Henriette Lind glæder sig til at rulle sine yogamåtter ud i kirken

Foto: Kirkeyoga

Kirkeyoga er de sidste par år blevet udbredt over hele landet, og i næste uge kommer fænomenet til Køge. Mere præcist starter Køge Kirkes nye yogahold torsdag den 25. oktober og kører i fire uger.

– Kirkeyoga skal give folk et stille og afstressende rum i hverdagen. Det er den helt særlige ro, vi gerne vil give folk indeni. Forhåbentlig vil yoga i kirken hjælpe folk med det i hverdagen, siger Henriette Lind der er yogainstruktør i Køge Kirke.

– Det er den helt særlige ro, vi gerne vil give folk indeni

 Henriette Lind, yogainstruktør i Køge Kirke og folkeskolelærer i Kristendom

 

Yoga forbinder krop og sind 

Men hvad har yoga og kristendom egentlig med hinanden at gøre?

Signe Asbirk, der er sognepræst i Køge Kirke forklarer, at for de fleste kristne, og dem som kommer i kirken, er kroppen kappet af. Troen er noget som sidder fra halsen og op, men kristendommen er både for hjernen og hjertet, troen er for både hoved og resten af kroppen.

– I vores vestlige kultur har man, i spirituel sammenhæng, bevæget sig længere væk fra den fysiske dimension, også selvom man oprindeligt i kristendommen finder en klar bevidsthed om sammenhæng mellem ånd og krop, siger Signe Asbirk.

Og det er her, yoga kommer ind i billedet, forklarer hun.

For ifølge hende, forbinder kirkeyogaen krop og spiritualitet og skaber en balance mellem krop og sind. Gennem fysiske yogastillinger, åndedrætsøvelser, refleksion og afspænding forsøger yogaholdet at blive fuldt nærværende og tilstede i kirkerummet, forklarer hun.

Kirkeyogaen består af kendte yogastillinger, der vil blive udført i stille bevægelser. Yogatimerne vil begynde med vejretrækningsøvelser, en kort refleksion over dagens tema, det kan eksempelvis være et bibelvers. Hefter begynder de forskellige yogaøvelser ellers, hvor dagens tema tages op undervejs. Det er stille musik der høres, og i slutningen af timen vil deltagerne meditere over temaet.

 Yogaen skal være kristen

Det har været vigtigt for Signe Asbirk og Henriette Lind at finde en form, hvor både yoga og kristendommen understøtter hinanden. Kirkeyogaen foregår derfor i temaer, hvor det kan være næstekærlighed med særligt fokus på hjertet. Temaet næstekærlighed kan understøttes af fysiske øvelser, afspænding og ord.

– Omgivelserne betyder rigtig meget for mig, når jeg laver yoga. Den ro og det nærvær, der følger med yogaøvelserne, vil rummet være med til at understøtte, siger Henriette Lind.

Gentager succesen: Konfirmander var vilde med yoga

I Køge Kirke har der førhen været yoga i kirken, men det har været ved et samarbejde med det lokale fitnesscenter. Aftenyogaen i kirken havde dengang stor interesse, der var mange deltagende, og der var mange positive tilbagemeldinger fra de deltagende.

Signe Asbirk siger, at de i kirken også har lavet yoga med konfirmanderne med instruktører fra Yogafaith, som er en decideret kristen funderet yogauddannelse. De unge konfirmander fandt ro og blev afslappet på kirkegulvet. De erfaringer Signe og yogainstruktøren og folkeskolelærer, Henriette Lind, har haft med sig fra tidligere forløb, har derfor givet dem lyst til at udbyde de fire omgange Kirkeyoga i Køge Kirke.

Kirkeyogaen i Køge Kirke finder sted kl. 16:30-17:30 hver torsdag fra 25. oktober.