Skotyv forklædt som Wolt-bud på spil: Nu har to lokale taget sagen i egen hånd

Et bud fra leveringstjenesten Wolt bringer takeaway lige til døren. Lørdag aften besøgte en mand med en Wolt-taske på ryggen dog Anne Sperlings adresse med et andet motiv.

Flere i Rødovre har den sidste tid haft besøg af et tilsyneladende falskt bud fra madleveringstjenesten Wolt på deres respektive adresser. Én af dem er den selvstændigt erhvervsdrivende, Anne Sperling. Lørdag aften stjal en mand iført en blå Wolt-taske et par sko fra hendes adresse.

Hendes efterfølgende advarsel på Rødovre Facebookgruppe blev startskuddet på et lokalt opsporingsarbejde. Anne Sperling og den pædagogstuderende, Michelle – som ikke ønsker at stå frem med efternavn, men hvis efternavn redaktionen er bekendt med – mener nu at have fundet skotyven.

En ubuden gæst

Det var et højest mærkværdigt optrin, som udspillede sig på Anne Sperlings adresse i Rødovre lørdag aften. Hun erfarede via sit overvågningskamera, at en mand med en blå Wolt-taske på ryggen strejfede rundt i hendes have. Derfor var Anne Sperlings første indskydelse da også, at manden bare var et Wolt-bud, der var gået forkert. Hans adfærd gjorde hende dog hurtigt mistænksom.

– Han banker hverken på eller begynder at åbne tasken, men går tværtimod hen og kigger ind ad vores stue- og køkkenvindue, beretter hun.

Anne Sperling fortæller, at manden efterfølgende snuppede hendes mands sko, der stod ved hoveddøren, og forlod matriklen. NetAvisen har set videoovervågningen, der bekræfter, at en mand med Wolt-taske tager et par sko fra adressen.

Læs også: Clara fik aldrig sin mad: »Man frygter lidt, at det sker hver gang, man bestiller Wolt«

Anne Sperling kontaktede omgående leveringsfirmaet Wolt for at få be- eller afkræftet, om manden faktisk var et Wolt-bud. Det havde de imidlertid ikke mulighed for at oplyse.

– Wolt virkede forholdsvist ligeglade med det, fortæller hun.

Vi har på NetAvisen også forsøgt at rette skriftlig henvendelse til Wolt for at få afklaret spørgsmålet. Leveringsselskabet meddeler dog i en mail, at de ikke har mulighed for at kaste lys over sagen pga. GDPR-lovgivningen.

Hos Anne Sperling hersker der imidlertid ikke nogen tvivl om, at mandens Wolt-taske blot var et dække.

– Det er kun for at sløre, at han går rundt inde i folks haver, mener hun.

Det er dog ikke de stjålne sko, der generer Anne Sperling ved mandens besøg.

– Dét, jeg synes er ubehageligt, er, at han har stået og kigget ind ad vinduerne, fortæller hun.

Derfor kontaktede hun hurtigt Vestegns Politi, som forsøgte at finde manden – dog uden held. Presseenheden ved Københavns Vestegns Politi bekræfter forløbet i et skriftligt svar til NetAvisen.

Færre anmeldte indbrud

  • Siden 2011 er antallet af indbrud i boliger i Danmark faldet år for år
  • Særligt i de år, hvor mange arbejdede hjemme på grund af corona, var der markant færre indbrud
  • Tal fra Danmarks Statistik viser, at der i 1. kvartal 2018 blev anmeldt 6.783 indbrud i beboelser, mens antallet var faldet til 3.281 i 1. kvartal 2023 – det svarer til et fald på 51%

Kilde: Videncentret Bolius & Danmarks Statistik

Læs også: Supermarked i Rødovre Centrum ramt af stigende antal butikstyverier

Facebook-opslag vækker resonans

Politiet anbefalede Anne Sperling at advare andre beboere i Rødovre på byens lokale Facebook-gruppe. De mange reaktioner overraskede hende. I kommentarsporet skrev flere nemlig, at de også var stødt på manden. Blandt dem er Louise – som ikke ønsker at stå frem med efternavn, men hvis efternavn redaktionen er bekendt med.

Hun var alene med sine to børn, da et Wolt-bud aflagde dem et besøg for et par uger siden.

– Der bliver pludselig hevet voldsomt i vores dør. Jeg er sikker på, at det hverken havde banket på eller ringet på først. Døren er heldigvis låst, fortæller Louise i en skriftlig besked.

Da Louise efterfølgende kiggede ud ad vinduet, så hun en mand, der hurtigt forlod området på en knallert med en Wolt-taske sat bagpå. Louise syntes, at Wolt-buddet opførte sig mistænkeligt. Hun valgte dog ikke at politianmelde hændelsen, fordi døren var låst, fortæller hun.

Lokale detektiver på sporet

Også pædagogstuderende Michelle så Anne Sperlings Facebookopslag og tog hurtigt kontakt til hende. Michelle har nemlig flere gange set en mand forlade det boligkompleksområde, hun selv bor i, med en Wolt-taske på ryggen. Da Anne Sperling sendte et billede fra sin videoovervågning af manden, var Michelle ikke i tvivl.

Vi tænkte: Ej, det er fandeme ham!
Michelle, pædagogstuderende og beboer i samme område, som den formodede skotyv

Michelle fortæller, at skotyvens tøj var fuldstændig identisk med det tøj, som hun flere gange har set manden forlade området i.

– Det er 100% ham, mener hun.

NetAvisen har både set video og stillbilleder af hhv. manden på knallerten ved Michelles boligområde og skotyven, der lørdag aften besøgte Anne Sperlings adresse. NetAvisens journalist medgiver, at ligheden er meget påfaldende.

Skal tages på fersk gerning

Anne Sperling tog efter de to kvinders opdagelse igen kontakt til politiet. Hun fortæller, at politiet var meget positive over for deres opdagelse. Dog er der ikke meget, politiet kan gøre på nuværende tidspunkt.

– De kan jo ikke bare gå op til ham og lede efter vores adidassko. De skal ligesom tage ham med fingrene nede i kagedåsen, siger hun.

Sådan gjorde vi: Journalisten faldt over Anne Sperlings Facebook-opslag på Rødovres Facebook-gruppe. Journalisten kontaktede Anne Sperling telefonisk, ligesom hun skrev til Louise, der havde kommenteret på Anne Sperlings opslag. Louise svarede tilbage på journalistens henvendelse skriftligt. Journalisten slog ligeledes et Facebook-opslag op på Rødovre-gruppen, hvor hun eftersøgte andre, der havde mødt Wolt-buddet. Michelle tog på baggrund af Facebook-opslaget selv kontakt til journalisten.