Snyde-nummerplader vækker opsigt hos politiet

Forestil dig en bil der kører med 160 km / t på motorvejen. En fotovogn står klar i vejkanten, men lige inden bilen passerer trykker føreren på en knap, der får en sort skærm sænket udover sine nummerplader. Nummerpladerne er nu usynlige, og bilen kan derfor ikke genkendes. Dette er ikke et eksempel fra en film men fra den virkelige verden. I USA kan man nemlig købe snyde-nummerpladerne, der nu kan være på vej til Danmark.

Det bekymrer Erik Mather, der er leder af  færdselspolitiet ved Sydsjællands- og Lolland-Falsters politi:

"Det er fuldstændig ulovligt".

 
Politi: Hold jer væk fra produktet
 
Han gør det klart, at politiet intet kan stille op over for virksomheden, der sælger produktet, men at det er ulovligt for borgeren at benytte sig af det:
 
 
”Ifølge loven skal alle nummerplader være renlige og synlige døgnet rundt. Det gælder selv hvis bilen står stille i en garageport”.
 
 
Erik Mather er bekymret for, at nogle borgere med ulovlige hensigter vil benytte sig af produktet. Han håber dog på at de fleste danskere holder sig langt væk fra snyde-nummerpladerne:
 
 
”Jeg går ud fra at alle med klare og gode intentioner holder sig langt væk fra det produkt”
 
 
Hvis nogle borgere dog alligevel vælger at benytte produktet til at snyde politiet, vil politiet give bøder på fra 1000 kroner og op efter.
 
 
Kan skabe flere ulykker 
 
 
Anders Rosbo, direktør for Sikker Trafik, viser også bekymring for den nye snyde-nummerplade. Han mener, at nogle danske borgere kan blive fristet til at snyde fartkontrollen og dermed kører stærkere:
 
"Nu hvor regeringen har fire dobblet fartkontrollen på vejene fra 2013, er der jo større risiko for at blive taget af politiet. Nogle vil måske se det her som en smart måde at snyde fartkontrollen på og slippe for en bøde".
 
Men at snyde fartkontrollen er også ensbetydende med, at bilisten vil køre for stærkt og det kan betyde at flere ulykker opstår:
 
"Jeg vil ikke afvise, at hvis dette produkt bliver solgt på det danske marked, så kan det skade den sikre trafik," afslutter Anders Rosbo. 
 
Han tilføjer, at Sikker Trafik vil være med til at stoppe salget af snyde-nummerpladerne, hvis det bliver aktuelt. 
 
 
Sådan virker snyde-nummerpladerne
 
Snyde-nummerpladerne er blevet produceret af en amerikansk virksomhed ved navn Intelliplate, der fremstiller nummerplade-skjulere til brug på bilmesser og udstillinger. Intelliplate har dog skabt en ny teknisk nummerplade-skjuler, der let og enkelt kan installeres i alle biler. Produktet er bygget op omkring en elektrisk knap, der med et enkelt klik fra førersædet sænker en sort plade nedover nummerpladerne, mens man kører bil. Det nye tekniske produkt sælges både til virksomheder samt private.
 
Det har ikke været muligt at få en kommentar fra virksomheden Intelliplate, for at høre om intentionerne bag det nye produkt.