Union håber på VM-opblomstring for dansk ishockey

Direktøren i Dansk Ishockey Union, Ulrik Larsen, håber på, at ishockey-VM i 2018 vil skabe øget interesse for sporten, så der kommer flere ishockeyspillere og bedre ishockeyspillere herhjemme. Foto: Joachim Weichel.
Direktøren i Dansk Ishockey Union, Ulrik Larsen, håber på, at ishockey-VM i 2018 vil skabe øget interesse for sporten, så der kommer flere ishockeyspillere, flere tilhængere og flere haller herhjemme. Foto: Joachim Weichel.

Et grønt område på den vestlige del af Amager er centrum for megen aktivitet i disse dage. En stor arena skyder op og bryder den grønne farve, som ellers kendetegner Amager Fælled.

Her bygges Royal Arena, som, sammen med Jyske Bank Boxen i Herning, skal danne rammerne for VM i ishockey i 2018, der afholdes i Danmark.

Ved siden af står Royal Arenas lillebror, Ørestad Skøjtehal, som også er under opbygning. Her skal Copenhagen Lions, en nyopstartet klub fra foråret i 2014, have hjemmebane op til VM-slutrunden og efter afviklingen af turneringen.

Jeg regner med, at interessen for sporten vil stige i takt med, at vi nærmer os turneringen. Og så forventer jeg, at vi får flere medlemmer efter VM.
Mogens Friborg, sportslig ansvarlig for ishockeyafdelingen i Copenhagen Lions

Dansk Ishockey Unions direktør, Ulrik Larsen, håber på, at verdensmesterskaberne i 2018 vil øge interessen for sporten.

– Jeg håber inderligt, at VM vil øge interessen for sporten herhjemme, men jeg er usikker på, i hvor stort omfang det vil påvirke udviklingen, siger han.

Læs også: Nu bekæmpes nyt doping-stof blandt ishockeyspillere

Der er dog store muligheder for at drage fordel af, at VM afholdes i Danmark for første gang nogensinde, mener Ulrik Larsen:

– Jeg kan sagtens se udviklingspotentialet. For eksempel kunne det være fedt at få flere medlemmer i klubberne, at flere blev interesserede i sporten og få flere tilskuere i hallerne i den nationale liga. Som yderste konsekvens kunne det jo være fantastisk, hvis flere byer blev interesseret i ishockey og var interesseret i at arbejde hen i mod at få en lokal skøjtehal.

Udvikling undervejs i VM’s epicenter

Tilbage ved VM’s epicenter, Ørestaden, forholder Mogens Friborg, sportslig ansvarlig for ishockeyafdelingen i Copenhagen Lions, sig meget positivt over for de muligheder, som VM-slutrunden giver hans klub:

– Jeg regner med, at interessen for sporten vil stige i takt med, at vi nærmer os turneringen. Og så forventer jeg, at vi får flere medlemmer efter VM.

De forhåbningerne knytter han til det faktum, at området omkring de to skøjtehaller er i rivende udvikling.

– Der kommer jo til at bo 10-15 tusinde mennesker ude i Ørestaden omkring skøjtehallen, når alle byggerierne er færdige, så mon ikke de mange tusinde mennesker vil blive grebet af VM-stemningen, siger han.

VM i Danmark i 2018

– Turneringen afholdes i maj i 2018.

– Det er første gang, at Danmark afholder VM i ishockey.

– Spillestederne er Jyske Bank Boxen og den nyopførte Royal Arena på Amager Fælled.

– Royal Arena ligger hal til to kvartfinaler, semifinalerne, bronzekampen og finalerne samt gruppekampe fra den ene af to indledende puljer.

Læs også: Herning producerer ishockey-talenter på samlebånd

Udviklingen omkring skøjtehallerne på Amager Fælled sker efter et samarbejde mellem Copenhagen Lions og Københavns Kommune, som har haft en interesse i, at der var en klub ude i den ene hal, før slutrunden starter, siger Mogens Friborg:

– Fra kommunens side af havde man en interesse i at have en klub derude før VM, så den kan være med til at skabe foreningsliv i Ørestaden. Der har vi selvfølgelig fået en stor saltvandsindsprøjtning i form af en stor økonomisk støtte fra kommunen for at sikre driften af foreningen indtil 2018.

Selvom Ørestad Skøjtehal ikke er en af de udvalgte arenaer, hvor VM-kampene skal spilles, kommer hallens faciliteter stadig til at spille en rolle i afviklingen af slutrunden.

– De første planer var at bruge Ørestad Skøjtehal som træningshal i forbindelse med VM, men det er lidt tvivlsomt, om det bliver sådan, da der også er brug for plads til et pressecenter. Så det kan være, at hallens funktion under VM bliver anderledes end planlagt, siger Mogens Friborg.

Klik på nedenstående kort og bliv klogere på, hvor VM i ishockey bliver afholdt i 2018. Det foregår i Herning og på Amager i København.