Borgmester til blinde: I får vejkort til Nørreport

Miljø- og teknikforvaltningen er i gang med at udvikle kort, der skal vise alle borgere, herunder blinde og svagtseende, hvor der er vejarbejde. Kortet skal være digitalt, og blinde skal derfor kunne få kortet læst for eksempel ved hjælp af deres smartphone. 

 
“Vi kan godt selv blive bedre til at informere,” fortæller Miljø- og teknikborgmester, Ayfer Baykal. Hun kan godt nemlig forstå, at ombygningen på Nørreport kan virke uoverskuelig for de blinde.
 
Ayfer Baykal ved dog endnu ikke, hvornår det digitale kort står færdigt og klar til brug for de blinde.  
 
Kredsformand for Dansk Blindesamfund i København, Troels Gamst, har ikke hørt noget om udviklingen af det digitale kort.  
 
“Jeg har ikke hørt noget om kortet. Vi er da glade for at der bliver gjort noget. Men vi ville nu gerne  inddrages i den proces. For ved de hvad vi har behov for?”
 
Når blinde og svagtseende i øjeblikket skal gebærde sig rundt i Københavns opbrudte gader, må de krydse fingre og håbe at spidse genstande er afdækkede. Der er nemlig ikke på nuværende tidspunkt ikke noget hjælp at hente eller sted at få den fornødne information om vejarbejdet, når man ikke selv kan se ændringerne. 
 
 
Kommunen må lytte til blinde
I mellemtiden mener Ayfer Baykal, at blinde og svagtseende må kontakte kommunen, hvis der er steder, hvor der er særlige udfordringer.
 
“Jeg vil så gerne have at de blinde og svagtseende ringer til kommunen og siger hvis de har en løsning, for det er dem der står med hverdagsproblemerne. Det er ikke nødvendigvis mine seende medarbejdere,” forklarer Miljø- og teknikborgmesteren. 
 
Troels Gamst føler ikke altid, at de blinde bliver hørt tilstrækkeligt eller deres at deres råd til kommunen bliver taget alvorligt. Derfor Troels Gamst glæder sig over Miljø- og teknikborgmesterens opfordring.