E-sport i København: Over 2000 var mødt op

Skaberne af League of Legends, Riot Games, havde sendt dansktalende John Petersen (også kendt som Riot Lazio) til Danmark.
Skaberne af League of Legends, Riot Games, havde sendt dansktalende John Petersen (også kendt som Riot Lazio) til Danmark. Foto: Mads Gluud
Hvad er e-sports?
– E-sports er fra slutningen af 1990’erne, men har udviklet sig eksplosivt de seneste år.
– Spillet League of Legends er fra 2009.
– Der bliver konkurreret i rigtig mange spil verden over, som fx League of Legends, CS:GO og Dota 2.
– League of Legends har haft det største antal seere til deres finale, hvor over 32 mio. så finalen i 2013.
– Dota 2 har den største præmiepulje, hvor præmien i årets finale var på hele 18 mio. dollars.Kilde: New York Times

Det var en festdag for de e-sports interesserede, som var mødt op til finalen i League of Legends (LoL), der primært var arrangeret af frivillige, da ”Super Mega Viewing Party Copenhagen” i Falconer Salen løb af stablen i lørdags. E-sport er i kraftig vækst i hele verden, men også i Danmark, som er et af de lande, hvor flest selv spiller og er interesserede i e-sport. Det kunne ses på fremmødet, som du også kan se i galleriet nederst i artiklen.

LÆS OGSÅ: Digitale atleter trumfer Tour de France

Det var første gang i Danmark, at man afprøvede et så stort arrangement omhandlende e-sport, men det kunne man ikke mærke på billetsalget, hvor billetterne næsten blev revet væk. Netavisen fandt nogle e-sports fans, der glædede sig til at dele oplevelsen med 2000 andre fans.

De fire venner, Magnus, Josua, Christian og Julius havde set meget frem til finalen og er store LoL fans. De kom også for den gode stemning.

Fra venstre: Magnus, Jousa, Christian og Julius glædede sig til finalen.
Fra venstre: Magnus, Josua, Christian og Julius glædede sig til finalen. Foto: Mads Gluud

– Vi spiller selv meget LoL og derfor har vi glædet os rigtig meget til i dag. Vi kom for at opleve atmosfæren og være sammen med en masse andre nørder, grinede de.

Det var også et familie-arrangement, og Frederik havde hevet sin far, Kristian, med ind og se finalen i LoL, som han ikke aner noget om.

Frederik havde hevet sin far, Kristian, med til finalen.
Frederik havde hevet sin far, Kristian, med til finalen. Foto: Mads Gluud

– Jeg ved ikke rigtig noget om spillet, men jeg tænkte det kunne være hyggeligt med en lille far-søn tur, smilede Kristian.

Frederik er selv rigtig glad for at spille LoL og havde set frem til det i lang tid.

– Jeg har glædet mig rigtig meget til at se finalen på en så stor skærm. Det er meget federe, sagde Frederik.

Jannick og Isabel var med i en stor gruppe, og var iklædt mere festligt tøj der passede til begivenheden. De var ligesom de andre fans kommet for atmosfæren, men også for at vise deres kostumer frem. De elsker nemlig det såkaldte ”cosplay”, som kommer af ordet costume play, hvor man laver kostumer som passer til fiktive karakterer.

Jannick og Isabel var iført kostumer speciallavet til begivenheden.
Jannick og Isabel var iført kostumer speciallavet til begivenheden. Foto: Mads Gluud

– Vi har siddet i en hel uge, for at nå at lave vores kostumer, så vi har glædet os meget til at vise dem frem, sagde de.

Det var dog ikke kun for at vise deres kostumer frem, at de mødte op til lørdagens arrangement.

– Vi er en stor gruppe fra hele Danmark, som er taget hertil i dag. Vi ville gerne dele oplevelsen med flere mennesker end bare at sidde derhjemme, selvom det også var med i overvejelserne. Vi ville også meget gerne have set finalen i Berlin, men det blev lidt for dyrt for os, sagde de.

Fællesskabet skal skabe rammerne for fremtiden

Yen The Do (også kendt under navnet “TheOne”) var medarrangør af eventet. Firmaet bag, kaldet Eutaku, har også været med til arrangementet, som er det største indtil videre.

– Vi har lavet små viewing parties før, som fx i Valby Kino, men i år ville vi satse stort. Det er klart det største vi har lavet indtil nu, sagde Yen The Do.

Eventet er også meget baseret på frivillige, og dem der deltager er en del af et fællesskab og skal skabe rammerne om fremtiden for e-sport i Danmark.

– De gæster der kommer er en helt ny gruppe, og e-sport i Danmark er meget afhængige af dem. Det er også dem der bestemmer, om e-sport skal være en stor ting og ikke længere være tabu. Det er det jo fx ikke i Korea og USA, siger Yen The Do.

Yen The Do er desuden ikke i tvivl om, at de også vil gentage arrangementet næste år.

I selve finalen kom favoritterne SKT ud af kampene som sejrherrer, da de slog KOO Tigers med 3-1.