Fynske lokalpolitikere er amatører på Twitter

København topper, og Odense udgør bunden i forhold til kommunalpolitikeres brug af Twitter
København topper, og Odense udgør bunden i forhold til kommunalpolitikeres brug af Twitter

En undersøgelse  foretaget af NetAvisen viser, at størstedelen af Odenses lokalpolitikere er amatører på Twitter.  8,6 procent ud af de 81 kommunalpolitikere fra Odense er registreret på Twitter med minimum ét tweet.

Det er markant lavere end København (inklusiv Frederiksberg), Aalborg og Aarhus, som ud af deres mængde kommunalvalgspolitikere henholdsvis noterer sig for procenter på 20,7 procent, 16 procent og 12,6 procent.

Få ‘pip’ fra politikerne

Socialdemokraternes siddende borgmester i Odense, Anker Boye (S), har i alt lavet to tweets, der er oprettet lidt over en måned før Kommunalvalget d. 19. november, og det samme har byrådskandidat Olav Rabølle Nielsen (S).

– Jeg kender til Twitter, og jeg er også tilmeldt Twitter, men jeg har ikke aktivt brugt det endnu, fordi jeg endnu ikke har sat mig ind i, hvordan man bruger det, siger Olav Rabølle Nielsen, der tweetede følgende til Anker Boye d. 12. oktober:

 @AnkerBoye Hej Anker! Hvad bruges det her Twitter egentlig til?

Spørger du mig, om det hjælper en 64-årig kommunalpolitiker ved at lave nogle tweets, og så gafler han de unge vælgere, så ville jeg sige næppe
Ditte Shamshiri-Petersen, valgforsker ved Aalborg Universitet

Læs også:  Derfor skal du stemme til regionsvalget

Vågner nær valget, men uden strategi

Michael Eskamp Witek (S) har ét tweet tilbage fra d. 29. september. Tommy Hummelmose (C) har 19 tweets siden d. 12. oktober – altså også lige op til valget. Spidskandidat fra SF Brian Dybro har siden 17. august haft 10 tweets. Flere af lokalpolitikerne vågner op nær valget, men der er ingen tydelig strategi, og det er ifølge valgforsker Ditte Shamshiri-Petersen ligegyldigt at vise sig kort før valget.

-Det rykker ikke det helt store – slet ikke i kommunalvalget. Så skulle det være en bevidst strategi for at få fat i de unge, men spørger du mig, om det hjælper en 64-årig kommunalpolitiker ved at lave nogle tweets, og så gafler han de unge vælgere, så ville jeg sige næppe, lyder det fra valgforsker Ditte Shamshiri-Petersen fra Aalborg Universitet.

OVERSIGT OVER TWEETS FRA
PARTIERNE DER INDGÅR I
UNDERSØGELSEN:

Venstre: 1518
Socialdemokraterne: 8911
Konservative: 2888
Enhedslisten: 6667
I alt: 19.984
Forbehold for ændringer siden
undersøgelsen blev lavet

Spidskandidat Steen Møller (C) har ni tweets fordelt på over tre år 2010, og han er en af de eksempler på, at Twitter kun bruges overfladisk. I Odense-området bruges Twitter kun aktivt af de to unge politikere Kristian Guldfeldt (C) og Simon Lindkær (V).

København og Frederiksberg fører feltet

Hvor Odense scorer lavest i undersøgelsen, og Aarhus og Aalborg ligger i midterfeltet med 12 og 16 procent, så kommer cirka 42 procent fra København Kommune og Frederiksberg Kommune. Og det overrasker ikke Olav Rabølle Nielsen.

-Jeg tror også, at Twitter er slået mere igennem i København, end den er i provinsen. I den omgangskreds jeg har, kommunikerer vi ikke på Twitter. Jeg gør i hvert fald ikke, siger den odenseanske byrådskandidat, som bakkes op af Dansk Folkepartis pressechef, Søren Søndergaard, som giver udtryk for, at DF heller ikke gør det store ud af brugen af Twitter.

-Jeg opfatter det lidt som en journalist legeplads. Det er vel ikke mystisk, at det mest anvendte hashtag er #dkpol, lyder det fra Søren Søndergaard.