Justitsminister vil stoppe flere kriminelle ved grænsen

Foto Lynn Greyling. Justisminister Mette Frederiksen (S) vil nu se på om der skal indføres skærpelser, over for udviste kriminelle.

Justisminister Mette Frederiksen (S) vil nu se på om der skal indføres skærpelser, over for udviste kriminelle. Foto: Lynn Greyling.

Selvom politiets nuværende grænsekontrol har haft succes, vil justitsminister Mette Frederiksen (S) nu se på, om der skal indføres skærpelser for det stigende antal kriminelle, der trodser indrejseforbud, efter at de er blevet udvist.

Mette Frederiksen(S) vil også arbejde for, at flere udlændinge i danske fængsler udvises. Det sagde justitsministeren i et samråd i Folketinget tirsdag.

“Det er grundlæggende problematisk, at vi har udlændinge i Danmark, der begår kriminalitet. Hvis de begår kriminalitet, er de aldeles uønskede i landet. Vi skal gøre, hvad vi kan få at få dem ud og hindre, at de kommer tilbage,” sagde justitsminister Mette Frederiksen (S).

Øget grænsepoliti

Derfor ønsker ministeren også et øget fokus på grænsekontrol for at sikre, at de udviste forbliver uden for Danmark.

– Jeg er tilhænger af øget grænsekontrol. Forslaget er fremsat i folketingssalen, og jeg håber stadigvæk på et flertal for det, lød det fra ministeren.

Det er grundlæggende problematisk, at vi har udlændinge i Danmark,  der begår kriminalitet
Justitsminister Mette Frederiksen (S)

Fremfor at fylde fængslerne op, ønsker ministeren at udvise udenlandske kriminelle. Derfor overvejer hun yderlige initiativer og strafskærpelser på området, hvis det har en præventiv effekt.

Læs også: Enighed om at ansætte kriminelle

– Jeg ønsker ikke at fylde de danske fængsler op med yderlige udenlandske afsonere. Jeg vil hellere bruge de penge på noget andet, inden for kriminalforsorgen, sagde Justitsministeren.

Dansk Folkeparti roser Justitsminister

Dette mødte kritik fra Dansk Folkeparti, som ikke mener, at den nuværende indsats er god nok. Det er især ønsket om at udviste kriminelle skal afsone reststraf, hvis de krydser grænsen, der i modsætningen til justitsministeren, ligger højt på listen. Alligevel fik justitsministerens ros for sin indsats af DF til samrådet.

– Jeg synes, ministeren siger nogen gode ting, i forhold til at vi skal gøre mere, og at vi også skal øge grænsekontrollen, og det er rigtig godt, at regeringen er kommet med på det i forhold til tidligere, sagde Peter Skaarup, gruppeformand hos Dansk Folkeparti.

Blå blok har tidligere efterlyst skærpet indsats over for kriminelle udviste. Justitsministerens to forgængere har begge afsagt strafskærpelser, da de mener, at strafniveauet har været rimeligt.

Ifølge Danmarks statistisk er der i år 2014 pågrebet Ca. 476 personer i at overtræde indrejseforbud i Danmark.