Kræftens Bekæmpelse samler penge ind med MobilePay

Flag_KraeftensBekaempelse
Til Kræftens Bekæmpelses landsindsamling den 6. april kan danskerne donere penge via appen MobilePay. Foto fra Kræftens Bekæmpelses pressebilleder. Fotograf: Tomas Bertelsen.

Rigtig mange danskere vil meget gerne donere penge, når Kræftens Bekæmpelse ringer på døren for at samle penge ind. Men en del har ikke kontanter på sig. Derfor giver Kræftens Bekæmpelse nu danskerne mulighed for at give et bidrag til landsindsamlingen ved hjælp af mobilappen MobilePay. Det fortæller projektchef for landsindsamlingen i Kræftens Bekæmpelse, Finn Christensen.

– MobilePay er en mulighed og en løsning på problemet for de mennesker, der gerne vil bidrage på stedet, men som ikke har nogle kontanter. MobilePay gør det også muligt at støtte den gode sag for dem, der har en arbejdsgiverbetalt telefon. Med appen kobler man nemlig sin mobiltelefonen til sin egen private bankkonto, siger han.

Det vigtigste er selvfølgelig, at man støtter kræftsagen. Om pengene kommer ned i bøtten eller via MobilePay er ikke afgørende for bekæmpelsen af kræft
Finn Christensen, projektchef for landsindsamlingen i Kræftens Bekæmpelse

Finn Christensen forklarer, at indsamlerne på dagen vil gøre opmærksom på muligheden for at donere ved hjælp af MobilePay, når folk udtrykker et ønske om at donere, men ikke har kontanter på sig.

En smart ide

To eksperter fra Copenhagen Business School (CBS) mener, at det er en god ide fra Kræftens Bekæmpelses side at bruge MobilePay til landsindsamlingen. Det kan måske endda være medvirkende til, at der kommer flere penge ind til indsamlingen, vurderer de.

– MobilePay gør det ekstremt let og simpelt for dem, der gerne vil donere penge. Jeg tror, at Kræftens Bekæmpelse vil drage fordel af det og muligvis få mange flere donationer end normalt. Fordi det er så let og belejligt, siger Jonas Hedman, der er lektor ved Institut for IT-ledelse på CBS.

Læs også: Banebrydende dansk forskning kan forbedre kræft-scannere

En vurdering, som møder enighed hos professor og leder af Institut for IT-ledelse på CBS, Jan Damsgaard, der også regner med, at det muligvis kan få folk til at donere flere penge.

– Det er rigtig godt, at Kræftens Bekæmpelse gør det muligt for bidragsydere at betale ved hjælp af MobilePay. Man snakker om smerte ved brug af kontanter. Det gør altid ondt, når du skal hive din 100-kroneseddel op af lommen. Derfor kan man hurtigt være villig til at give flere penge, når man ikke bruger kontanter, siger han.

Et kontantløst samfund

De fleste mennesker går ikke rundt med kontanter på sig i samme grad som tidligere, fordi det ofte er besværligt med en masse kontanter i pungen, siger Jan Damsgaard. Han konstaterer, at vi bevæger os mod et mere kontantløst samfund. En opfattelse, som deles af Jonas Hedman.

– Det er ikke nødvendigt at have kontanter. Det er meget lettere og mere belejligt at bruge digitale betalingsformer som MobilePay. Engang i fremtiden vil vi muligvis ikke have kontanter længere, i hvert ikke i den form, som vi kender det i dag. Det er for kostbart og for besværligt, siger Jonas Hedman.

Læs også: LSD kan hjælpe kræftpatienter

Indtil videre er det kun i forbindelse med landsindsamlingen den 6. april, at foreningen vil benytte sig af MobilePay, siger projektchef for landsindsamlingen, Finn Christensen. Men også hos Kræftens Bekæmpelse spekuleres der i fremtidens mere kontantløse samfund.

– På den lange bane er det oplagt, når færre danskere har kontanter på lommen og samfundet bliver mere kontantløst. Der kan det da godt være, at vi engang langt ude i fremtiden laver en landsindsamling, hvor vi ikke går ud med en bøtte, men bare har en mobiltelefon med rundt, siger han.

Sjovere med kontanter

Finn Christensen forklarer, at det for indsamlerne helt klart er sjovest at få kontanter, fordi de ikke selv kan se donationerne via MobilePay med det samme. Det vigtigste er dog, at der bliver doneret penge til det gode formål, pointerer han.

– Det sjoveste for indsamlerne er at få kontanter, for deres bøtter bliver talt op på dagen, og så kan de se, hvor meget de har samlet ind. Men det vigtigste er selvfølgelig, at man støtter kræftsagen. Om pengene kommer ned i bøtten eller via MobilePay er ikke afgørende for bekæmpelsen af kræft, siger han.

Kræftens Bekæmpelse modtager donationer via MobilePay til landsindsamlingen på søndag den 6. april og 1-2 uger frem, oplyser Finn Christensen.

Vil man give en donation til Kræftens Bekæmpelse via MobilePay, så kan det gøres på følgende nummer: 61610801.