Nabo på skinner sender Jakobs lejlighed på himmelflugt

23-årige Jakob Lauge Toft Hansen ser frem til at få cityringen som nabo, da den – ifølge ny rapport fra Kraks Fond Byforskning – kan indbringe ekstra penge i hans tegnebog.
23-årige Jakob Lauge Toft Hansen ser frem til at få cityringen som nabo, da den ifølge ny rapport fra Kraks Fond Byforskning kan indbringe ekstra penge i hans tegnebog. Foto: Morten Madsen, NetAvisen.

Da Jakob Lauge Toft Hansen for godt tre år siden købte sin toværelses lejlighed i Københavns Nordvest-kvarter til en million kroner, havde han ikke regnet med, at metrocityringen ville have nogen større betydning for lejlighedens værdi.

Nu viser en netop offentliggjort rapport fra Kraks Fond Byforskning, at borgere i området, hvor Jakob bor, kan opnå en stigning i boligpriserne på mellem 7,86 og 13,86 procent. Dermed kan Jakob potentielt hente op mod 138.600 kroner på grund af sin kommende nabo, metrocityringen.

– Da jeg købte lejligheden, havde jeg ikke gjort mig de store overvejelser omkring metroens betydning, men det er da bare mega fedt, når det går den vej, fortæller Jakob Lauge Toft Hansen.

FAKTA OM CITYRINGEN

Med cityringen får København 17 nye metrostationer, hvor den 15,5 km lange cityring vil forbinde Indre By, Vesterbro, Frederiksberg, Nørrebro/Nordvest og Østerbro.

Cityringen koster 22,2 milliarder kroner at bygge og forventes at stå færdig i juli måned 2019.

I slutningen af 2019 bliver cityringen suppleret med Nordhavnslinjen, der forbinder cityringen med det kommende bykvarter ved Nordhavnen, og i 2023 forventes det, at Sydhavnslinjen åbner, som skal forbinde cityringen og Sydhavnen med endestation ved Ny Ellebjerg.

Kilde: Metroselskabet.

Gode udsigter for naboerne

I rapporten, Bosætningsmønstre i Storkøbenhavn, fremgår det, at mange boligejere omkring den kommende metrocityring kan se frem til, at deres ejendoms værdi kan stige med op til 13,86 procent – som følge af den kommende metrocityring. Samtidig kan andre boligejere længere væk fra metrocityringen opleve et fald på 1,14 procent i boligprisen.

Læs også: Rød, gul og grøn metrostation

Det er dog ikke blot udsigten til en ekstra skilling, der får Jakob til at smile, men også metrocityringens betydning for bymiljøet får plusser i bogen hos den glade boligejer.

– Jeg synes, det er fedt, at metroen kommer herud. Jeg tror, at metroen vil gøre området meget mere attraktivt og rigere, lyder det fra Jakob Lauge Toft Hansen.

Flere velstillede familier omkring cityringen

Netop Jakobs vurdering er også noget, rapporten har fokus på. I rapporten fremgår det nemlig, at metrocityringen vil medføre, at flere velstillede familier vil flytte til områderne omkring metrocityringen.

– I takt med de stigende boligpriser vil det i langt højere grad være mere velstillede familier med højere uddannelse, der vil flytte ind i områder tæt på den nye cityring, forklarer Ismir Mulalic, der er ansvarlig for rapporten, i en pressemeddelelse fra Kraks Fonds Byforskning.

En rigtig storby

Begejstringen stopper dog ikke her for unge Jakob. Han mener også, at metrocityringen vil gøre København til en rigtig storby.

– Jeg har altid anset broerne og indre by for at være det rigtige København, men med metroen tror jeg også, at områder som her i Nordvest-kvarteret vil komme til at føles som en del af en rigtig storby, siger Jakob Lauge Toft Hansen.

Metrocityringen forventes at stå færdig i sommeren 2019.