På trods af fremskudt genåbning er der ikke udelt begejstring på Asminderød kro

Ami
Med den nye genåbningsplan må Asminderød kro åbne for indendørsservering på onsdag den 21. april.
Foto: Ramblersen, Wikimedia Commons

Fredag nat kunne regeringen med et bredt politisk flertal præsentere en ny plan, der skal sætte skub i genåbningen. Aftalen betyder blandt andet, at flere børn må komme tilbage i skole, at der igen må være publikum på fodboldstadionerne og at restauranter og caféer kan åbne for indendørsservering.

Med en bordbestilling og en negativ coronatest, kan man altså allerede fra på onsdag komme ud at spise igen. Det var tidligere planlagt til at ske den 6. maj.

Læs også: HB Køge-fans glæder sig: Nu skal de igen se bold fra tilskuerpladserne

Andre områder der også har fået fremskudt genåbningen til 21. april

  • Dagshøjskoler kan åbne, mod at man tester alle to gange om ugen
  • Indendørs idræt for folk over 70 år må åbne. Der er fortsat forsamlingsforbud på 10 og de skal fremvise en negativ coronatest.
  • Superligaen kan igen åbne op for 500 tilskuere i afgrænsede sektioner, med en negativ coronatest.

Direktør for Asminderød kro, der ligger i Fredensborg, Niklas Nielsen, glæder sig. Han siger, at de vil gøre alt, hvad de kan, for at åbne på onsdag. Men der er ikke udelukkende begejstring at spore hos Niklas Nielsen.

– For os er det helt nyt, at vi skal åbne op nu. Vi glæder os, men vi glæder os ikke helt endnu, før vi ved, hvad det har af betydning, siger Niklas Nielsen.

Niklas Nielsen fortæller, at de stadig mangler information om, hvad den tidlige genåbning kommer til at betyde i forhold til de nuværende hjælpepakker. Hvis der sættes en stopper for de nuværende hjælpepakker, vil det ramme kroen hårdt økonomisk, siger han.

– Med de nuværende restriktioner og afstandskrav kan vi ikke tage det antal gæster, som vi normalt burde kunne, siger han og fortæller, at det betyder, at det fortsat kan vare længe, før kroens omsætning ligner det, den var, før corona lukkede kroen.

 En stor udfordring 

Niklas Nielsen understreger, at de på Asminderød kro bare gerne vil i gang. Men om det kan betale sig for kroen at holde åbent, vil tiden vise, siger han. Kroens restaurant kan normalt rumme op til 70 gæster, og de mange kvadratmeter er også en fordel, når restauranten skal tilpasses de nye og endnu ukendte afstandskrav. Men, siger Niklas Nielsen, det betyder samtidigt, at kroen står med ekstra udgifter til mere personale og rengøring, der skal dække et større område, med færre gæster.

Læs også: Restaurantejer om genåbning: »Vi er i totalt kaos, men vi glæder os«

Siden sidste nedlukning i starten af december, har Asminderød kro holdt lukket. Det har betydet, at en stor del af kroens personale, der er løst ansatte, har fundet nyt arbejde. Det er ansatte, som kroen nu skal ud at finde igen, og det kan blive en udfordring, fortæller Niklas Nielsen.

Det afgørende for Niklas Nielsen er, at der nu er kommet en langsigtet plan for genåbningen. Det betyder, at Asminderød kro, der normalt lægger hus til blandt andet bryllupper og fødselsdage, nu kan begynde at tage imod bookinger fra selskaber igen.

– At åbne op i restauranten er fint, og det skal vi nok nå på den ene eller den anden måde. Men det helt afgørende for os er, at vi nu kan tage nye selskaber ind og planlægge omkring selskaber der allerede står i bogen, siger han.

Sådan gjorde vi: Journalisten kontaktede ejerne af Asminderød kro og foretog et interview telefonisk.