Proteinbarer med græshopper rammer snart Danmark

Snart vil du kunne købe proteinbarer med insekter i.
Snart vil du kunne købe proteinbarer med insekter i. Foto: PR

Caramel, coconut og… græshoppe. Ja, den er god nok. I et nyt projekt startet af den danske entreprenør Christine Spliid vil det blive muligt at købe proteinbarer med insektsmag.

Der er ifølge Christine Spliid mange fordele ved at købe insektbarerne.

– For det første er der et meget højt proteinindhold og antal af aminosyrer i insekter, og for det andet er det meget sundere for miljøet end normale proteinbarer, siger Christine Spliid.

Selvom det kan lyde forkert i manges ører, så mener Christine Spliid ikke, at man skal være bange for smagen af insekter. Smagen afhænger nemlig af, hvad insekterne selv har gumlet i sig.

– De smager af det, de spiser, derfor er det lidt sjovt med insekter.  Nogle kan smage af nødder, andre af hvede, siger den kvindelige entreprenør.

Der er stadig en ‘ulækkerhedsfaktor’, der skal overvindes for de fleste.
Morten Svane, Kommunikationschef for Bodylab.dk

Læs også: TV: Vi propper os med proteinbarer

Næringsindhold i en insektbar (60 gram):
Energi: 262 kcal
Protein: 10 gram
Fedt: 19 gram
Kulhydrater: 24 gram

“Irma gjorde det helt forkert”

Det er ikke første gang, man ser spiselige insekter i Danmark. Irma tilbød for et par uger siden spiselige insekter, men måtte tage dem fra kølediskene igen, fordi der var massiv kritik af Irmas initiativ.

Ifølge Christine Spliid var det en alt for offensiv strategi. Hun mener man skal starte i det små.

– Irma var efter min mening tre skridt for langt fremme. Danskerne skal lige vænne sig til tanken om spiselige insekter, og man skal derfor ikke starte med at sende hele insekter i indpakning ud i butikkerne. Jeg vil starte med proteinbarerne, og langsomt få flere former for insektfødevarer på markedet, fortæller den danske entreprenør.

Christine Spliid regner med, at proteinbarerne vil komme på markedet i midten af april. Hun mangler blot de fornødne penge, men den formalitet skulle “snart være på plads”.

Bodylab: Danskerne er ikke parate

Selvom Christine Spliid tror, at hendes initiativ vil få hurtig succes, så er det ikke alle, der deler hendes optimisme.

Hjemmesiden Bodylab.dk, der er storleverandør af kosttilskud til danskerne, tror ikke, at danskerne vil tage særligt godt i mod græshoppeproteinbarer på nuværende tidspunkt.

Kommunikationschef for Bodylab.dk Morten Svane mener, at danskerne først vil tage insektspisning til sig om nogle år.

– Lige nu er markedet i Danmark efter min bedste vurdering ikke til sådan et produkt, hvis det skal være økonomisk favorabelt at forhandle, og det har jo en del at sige i sidste ende. Men økologi og bæredygtighed har mere og mere at sige i Danmark, så der er banet vejen for sådan et produkt. Men der er stadig en ‘ulækkerhedsfaktor’, der skal overvindes for de fleste, skriver Morten Svane i en mail til NetAvisen.

Læs også: Din proteinsnack er en usund kaloriebombe

Morten Svane mener dog, at insektproteinbarerne med tiden vil kunne blive en succes, men danskerne skal først vænne sig til tanken.

Christine Spliid fortæller, at insektproteinbarerne vil koste cirka 25 kroner per proteinbar.