Røde Kors samler læssevis af tøj til VM i halvmaraton

Der er blevet samlet en masse tøj ind til velgørende formål ved dagens VM i halvmaraton. Foto: Stine Oksbjerg
Der er blevet samlet en masse tøj ind til velgørende formål ved dagens VM i halvmaraton. Foto: Stine Oksbjerg

30.000 løbere var til start i det store motionsløbet, der blev afholdt, samtidigt med at eliteløberne konkurrerede ved VM i halvmaraton i København. Det benyttede nødhjælpsorganisationen Røde Kors sig af i en større tøjindsamling. De mange løbere kunne lige før startstregen aflevere deres tøj til Røde Kors Hovedstaden, der havde stillet en masse bure frem til tøjet. Løberne skulle ikke fryse på vejen hjem, og de fik efter løbet udleveret et allutæppe. Røde Kors Hovedstaden bruger det indsamlede tøj til deres velgørende arbejde i København.

– Vi har fået rigtigt rigtig meget tøj ind, og vi er ikke færdige med at samle ind endnu, selvom containerne næsten er fulde. Så vi glæder os meget over, at der er blevet samlet så meget tøj ind. Vi havde 18 containere med, og de er ved at være fyldte. De skal nok blive fyldt helt op alle sammen, fortæller udviklingskonsulent i Røde Kors Hovedstaden Heidi Thomsen.

Stor opbakning

Kirsten Wester, der deltog i motionsløbet, afleverede sin bluse og var dermed en af de mange løbere, der støttede Røde Kors Hovedstadens arbejde.

– Det gik jo til et godt formål, og jeg skulle alligevel ikke bruge den mere. Det er rigtig godt, at de står her og samler ind, siger hun.

Læs også: Voxpop: God stemning til VM i halvmaraton

Ifølge Heidi Thomsen har løberne været utrolig positive over for tiltaget, og det har resulteret i den store mængde tøj.

– Folk har været enorm positive og har været meget glade for, at de har kunnet give noget til Røde Kors Hovedstaden, siger hun.

Kontaktet af arrangørerne

Arrangørerne til VM i halvmaraton i København har haft meget fokus på at tænke grønt og ikke lade nogen ressourcer gå til spilde. Heidi Thomsen forklarer, at arrangørerne kontaktede Røde Kors Hovedstaden, da de gerne ville have, at Røde Kors fik glæde af alt det tøj, der bliver samlet ind. Ifølge Heidi Thomsen har både Røde Kors og arrangørerne gjort meget ud af at gøre løberne opmærksomme på muligheden for at aflevere deres tøj til genbrug.

– Vi har været her fra starten af i dag for at gøre opmærksom på, at vi er her, så løberne kan se, at det er her, de kan aflevere tøjet. Når løberne står ved startstregen, så lægger de tøjet. Her samler de frivillige det ind, og så bliver det doneret til velgørenhed, siger hun.

Læs også: Nu skal motionsløbere deltage i VM

Velgørenhed i København

Alt det indsamlede tøj går til det velgørende arbejde, som Røde Kors Hovedstaden laver i hovedstaden, forklarer Heidi Jensen.

– Alt det tøj, der bliver givet til genbrug, bliver sorteret og alt det, der er salgbart, det sælger vi i vores genbrugsbutikker for at skabe penge til det velgørende arbejde, vi laver for sårbare og udsatte mennesker i hovedstadens afdeling. Vi har 30 forskellige aktiviteter, hvor vi blandt andet arbejder på at afhjælpe ensomhed og på at fremme integrationen, forklarer hun.