Statsministeren var på socialdemokratisk charmeoffensiv i Glostrup

Mette Frederiksen og Kasper Damsgaard snakker med en ældre borger i Glostrup Shoppingcenter. Foto: Mikkel Vallesholm

To uniformerede politibetjente sørgede for, at der var fri passage for den røde valgbus med et stort A og et billede af Mette Frederiksen på, da den drejede om hjørnet til Glostrup Shoppingcenter.

Besøget i centeret var i forbindelse med kommunalpolitisk dag lørdag den 6. november. Her var alle partier i Glostrup på pletten med både flyers, bolsjer og kaffe.

Det var dog Mette Frederiksen og Socialdemokratiets spidskandidat i Glostrup, Kasper Damsgaard, som løb med meget af opmærksomheden, da det ikke er hver dag, man ser statsministeren i Glostrup Shoppingcenter.

Det er benhårdt at føre valgkamp, og et besøg fra Mette giver fornyede kræfter til at præstere resten af valgkampen

Kasper Damsgaard, Socialdemokratiets spidskandidat i Glostrup

Socialdemokratiet i Glostrup kæmper nemlig for at generobre borgmesterposten, som var deres i næsten 80 år indtil 2009. Kasper Damsgaard, der var i følgeskab med statsministeren på hendes tur igennem shopping-centeret, sagde følgende om besøget.

– Jeg synes det gik rigtig godt, og jeg er glad for, at borgerne har taget så godt imod Mette som de gjorde. Der blev snakket lokalt i forhold til udvikling af Glostrup og velfærd, hvilket er vigtigt for os.

Læs også: Små partier føler sig diskrimineret af TV 2 Lorry

Det var dog ikke kun borgerene i Glostrup Mette Frederiksen snakkede med, men også lokale socialdemokratiske kandidater. Kasper Damsgaard sagde, at det giver en fornyet energi i en ellers hård valgkampagne.

– Det giver først og fremmest et kæmpe boost til alle kandidaterne. Det er benhårdt at føre valgkamp, og et besøg fra Mette giver fornyede kræfter til at præstere resten af valgkampen.

Kasper Damsgaard mener ikke, at statsministerens seneste sager om sletning af SMS’er og aflivning af mink fyldte på besøget.

– Der var kun positive tilkendegivelser fra alle folk derinde, og det må sige er den bedste ros man kan få.

Mette Frederiksen fik minksagskritisk mulepose

Der var dog ikke kun ros til Statsministeren, men også ris. Christian Ebbesen, næstformand for Konservative i Glostrup, overrakte Statsministeren en tom mulepose fra Kopenhagen Fur, der har adresse i Glostrup.

– Den tomme mulepose fra Kopenhagen Fur symboliserer den absolutte lukning af et erhverv. Det er jo en stor virksomhed Mette Frederiksen har lukket i Glostrup, men også et helt erhverv på landsplan, og på den måde er det danske minkerhverv jo lige så tomt som muleposen.

Læs også: Få indvandrere og efterkommere blandt KV21-kandidater i Glostrup: »Det kan give en følelse af ikke rigtig at høre til«

Statsminister, Mette Frederiksen, som var opstillet i Glostrup-Ballerup valgkredsen indtil 2019, sagde selv om sit forhold til Glostrup.

– Ja, jeg føler jeg har en tilknytning til Glostrup. Jeg kan mærke det når jeg kommer hertil, man kender mange mennesker, men også mange af de lokale diskussioner, som har været igennem tiden.

Derefter forsatte Mette Frederiksen turen i den røde valgbus mod Hvidovre og Rødovre Kommune.

Sådan gjorde vi: Idéen til historien opstod, da Journalisten så på en facebookgruppe, at Statsministeren skulle besøge Glostrup. Mette Frederiksen og Kasper Damsgaard blev interviewet på dagen for besøget, mens Christian Ebbesen blev interviewet telefonisk efterfølgende.