TV: Virtual reality indtager Danmark

Af Sidsel Welden og Kristian Lindhardt

Virtual reality er et medie, hvor man kan opleve en anden virkelighed end sin egen. Det er et sæt videobriller, der viser dig en anden verden, så snart du tager brillerne på hovedet.

Anders Baad har afprøvet teknologien, og der hersker vist ingen tvivl om, at det er en vild oplevelse. Han er 23 år gammel, studerende og bor i København.

– Det er en underlig følelse. Man mærker jo, at man står på sine egne ben, men samtidig så man et billede af, at man blev skubbet udover en kant. Det en mærkelig følelse, men det var sjovt, siger han.

Facebook har netop opkøbt verdens største producent af virtual reality briller, Occulus, og med 3,5 million danskere på Facebook kan vi nok godt forvente at se mere til teknologien herhjemme.

Læs også: Travl og stresset? Så flyt fingeren laaaaangsomt

En ny måde at opleve på 

Mads Damsbo, der er arrangør af det midlertidlige projekt VR:LAB, hvor 10 filmmagere har været udvalgt til at udvikle forskellige virtual reality-film. Virtual reality-laboratoriet er et samarbejde mellem dokumentarfilmsfestivalen CPH:DOX og firmaet Makropol, der fandt sted fra d. 5.-15. november 2015.

Han er ikke et sekund i tvivl om, at teknologien kan fortælle historier på en helt ny måde.

Læs også: Ældre med tyggeproblemer skal spise 3D-printet mad

– Virtual reality har bare en evne til at tage os dét skridt længere ind i fiktionen eller narrativet, som ingen andre medier eller film har kunnet gøre før, siger han.

Flere medier verden over har allerede taget teknologien til sig, og både Google og New York Times prøver kræfter med den virtuelle virkelighed.