Rejsebureauer: Danske turister trodser voldtægter i Indien

Taj Mahal i Indien
Taj Mahal i Indien

Drømmen om at se Taj Mahal og varme strande trækker i danske turister, som fortsat vælger de indiske rejsedestinationer. Rejsebilletterne bestilles stadig på trods af, at der i den seneste tid har været flere voldtægter af turister i Indien. De store rejsebureauer Albatros og Kilroy, som begge sælger rejser til Indien, kan ikke mærke et fald af kunders interesse for Indien.

– Vi kan ikke mærke noget fald i interessen på grund af de omtalte voldtægter, siger salgschef i Albatros, Peter Schou.

Turister interesserer sig for Indiens seværdigheder, ikke for voldtægter

Heller ikke hos rejsebureauet Kilroy har de mærket nogen forskel fra tidligere interesse. Sarah Crone, som er commercial manager hos Kilroy, mener, at deres unge kunder er mere optaget af Indiens seværdigheder end voldtægterne.

De unge rejser stadig i landet, og kun få forældre har ringet ind og været bekymret.

– Der var en mor, som ringede ind og spurgte om det område, hendes datter rejser i, er sikkert, siger Sarah Crone.

Hun fortæller, at de har et tæt samarbejde med de rejseguides, som rejser med de unge.

Læs også: Danske turister advares om Indien-rejser

Hos det mindre rejsebureau Kipling Travel, frygter direktør Lars Gundersen dog, at hvis der kommer flere voldtægter af turister, kan det få konsekvenser. Lars Gundersen udtrykker sympati for ofrene, men siger dog, at fra et kommercielt synspunkt kunne det være værre:

– Voldtægterne har fundet sted lige inden 2. kvartal, hvor interessen for at rejse til Indien generelt er lav. Det havde været en anden sag, hvis voldtægterne fandt sted omkring eksempelvis oktober, hvor interessen i at rejse til Indien som regel er større, siger han.

De tre rejseselskaber mener, at rejselederne i Indien er fuldt opdaterede på risikoen for voldtægt af kvindelige turister, fortæller Peter Schou.

– Vi mener ikke, det er nødvendigt at tale med dem om risikoen for voldtægt af kvindelige turister. Mange af vores rejseledere er i Indien i en måned af gangen og ved godt hvad der foregår, siger han.

Voldtægterne har fundet sted lige inden 2. kvartal, hvor interessen for at rejse til Indien generelt er lav. Det havde været en anden sag, hvis voldtægterne fandt sted omkring eksempelvis oktober, hvor interessen i at rejse til Indien som regel er større
 – Lars Gundersen, direktør i rejsebureau Kipling Travel

En indisk kvinde blev i december 2012 gruppevoldtaget og døde senere af sine kvæstelser. Efterfølgende blev en schweizisk kvinde gruppevoldtaget, og siden januar 2013 har både en britisk, sydkoreansk og kinesisk kvinde angiveligt været udsat for overgreb eller voldtægt. Det fik i går Udenrigsministeriet til at ændre sin rejsevejledning.

– Den generelle kriminalitetsrisiko for udlændinge på de kendte turistdestinationer i Indien er forholdsvis lav. Set i lyset af et stigende antal rapporterede seksuelle overgreb imod kvinder, herunder også imod udenlandske turister, bør man dog udvise betydelig forsigtighed, fremgår det af den opdaterede rejsevejledning.

Læs her: Udenrigsministeriets rejsevejledning