TV: Køges butikker tager imod Strædet med åbne arme

Af Sofie Dall Oxfeldt og Tim Gottenborg Bruun Ramsland

Køges centrum har i mange år været præget af gamle bygninger og hyggelige, små og lokale butikker, men dette billede bliver i fremtiden ændret med åbningen af det nye store shoppingområde; Strædet.

Læs også: Storcentre: Søndagsåbent hver søndag er et hit

På trods af de mange nye konkurrenter, som Strædet tager med sig, frygter de gamle butikker ikke, at de kommer til at tabe kunder – tværtimod:

– Jeg tror på, at det kommer til at fastholde nogle kunder her i byen, men også trække nogle kunder til, siger Michele Sparre, som er ejer af Kaffekrukken på Torvet i Køge.

Læs også: Butikslivet i Trekroner blomstrer i fuldt flor

Michele Sparre er overbevist om, at Strædet kommer til at skabe liv og tiltrække kunder, der ellers ville have kørt andre steder hen.

Der er i den gamle del af Køge by generelt stor opbakning til Strædet, der åbnede dørene den 28. september i år.

– Du kommer ned i et univers, som er lidt anderledes, end hvad man er vant til. Det, tror jeg, er en kæmpe styrke for Køge by, siger Tanja Nystrup, som er næstformand i Køge Handelsstandsforening.

Læs også: Den nye lukkelov kan gå udover internethandlen

Tanja Nystrup er sikker på, at Strædets indtog i byen vil gavne handelslivet i hele Køge. Hun er ligesom Michele Sparre overbevist om, at kædebutikkerne kan tiltrække kunder, som normalt ville køre til andre storcentre.